Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναστασιάδης : Η δραστηριοποίηση της ΕΕ δείχνει ότι «δεν πάει άλλο» με την Τουρκία

Αναστασιάδης : Η δραστηριοποίηση της ΕΕ δείχνει ότι «δεν πάει άλλο» με την Τουρκία

Από τη δραστηριοποίηση της ΕΕ υπάρχει μια αντίληψη ότι «δεν πάει άλλο» με τις προκλήσεις της Τουρκίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Από τη δραστηριοποίηση της ΕΕ υπάρχει μια αντίληψη ότι «δεν πάει άλλο» με τις προκλήσεις της Τουρκίας, δήλωσε αργά χθες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σοβαρές πιέσεις

Προσερχόμενος σε εκδήλωση του Δημοκρατικού Συναγερμού για τα 44 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε σε δημοσιογράφο, ο οποίος, αφού παρατήρησε ότι έχουμε ήδη ζητήσει σημαντικά πράγματα από την ΕΕ για την Τουρκία, ρώτησε αν υπάρχει διάθεση να της ασκηθούν πιο σοβαρές πιέσεις ή κυρώσεις.

Ο κ. Αναστασιάδης απάντησε ότι «γίνονται τα αναγκαία διαβήματα, οι αναγκαίες διπλωματικές ενέργειες, και τη Δευτέρα θα υπάρξει η Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών που θα την ακολουθήσουν ενδεχόμενα και κάποιες άλλες. Νομίζω ότι, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, από τη δραστηριοποίηση της ΕΕ υπάρχει μια αντίληψη ότι δεν πάει άλλο με τις προκλήσεις της Τουρκίας».

Πρωτοβουλίες

Σε ερώτηση αν αυτό θα μεταφραστεί σε συγκεκριμένα πρακτικά μέτρα που θα αναγκάσουν την Τουρκία να αλλάξει στάση, ο κ. Αναστασιάδης είπε: «Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξουν τέτοιες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να έχουν αποτέλεσμα».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024