Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Συναγερμός στην Κάρπαθο μετά τα δύο νέα κρούσματα - Ήρθαν από τις ΗΠΑ

Κοροναϊός : Συναγερμός στην Κάρπαθο μετά τα δύο νέα κρούσματα – Ήρθαν από τις ΗΠΑ

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας από τα δύο νέα κρούσματα κοροναϊού που εντοπίστηκαν στην Κάρπαθο

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας από τα δύο νέα κρούσματα κοροναϊού που εντοπίστηκαν στην Κάρπαθο.

Όπως δήλωσε πριν από λίγο στη εφημερίδα της Ρόδου «Ροδιακή» ο δήμαρχος του νησιού κ. Γιάννης Νισύριος, πρόκειται για τον αδελφό και τη νύφη του ζευγαριού που είχαν εντοπιστεί ήδη θετικοί στον ιό, πριν από μερικές μέρες.

Και το ζευγάρι αυτό, ήρθε στη χώρα μας από το Τέξας των ΗΠΑ, μέσω άλλης ευρωπαϊκης χώρας, και τους έγινε το σχετικό τεστ στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Το αποτέλεσμα βγήκε θετικό και αμέσως ειδοποιήθηκαν χθες το βράδυ οι αρμόδιες αρχές για να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό (εν αναμονή οδηγιών) στην περιοχή Σπόα.

Το χωριό αξίζει να σημειωθεί είναι ήδη αποκλεισμένο και αναμένεται από ώρα σε ώρα κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής προστασίας το οποίο θα διενεργήσει εκτεταμένους ελέγχου στους κατοίκους.

Η κατάσταση πάντως, είναι υπό πλήρη έλεγχο και εφαρμόζονται επακριβώς οι οδηγίες από το αρμόδιο Υπουργείο.

Κανένας άνθρωπος δεν αποκλείεται από το να έρθει στην Ελλάδα

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι μπορεί η Ελλάδα να έχει «αποκλείσει» χώρες στις οποίες υπάρχει μεγάλη έξαρση του ιού, ωστόσο πρακτικά κανένας άνθρωπος δεν αποκλείεται από το να έρθει, όπου και αν κατοικεί. Δηλαδή, αν κατοικεί σε χώρα όπου απαγορεύονται οι απευθείας πτήσεις για να έρθει στην Ελλάδα, θα μπορεί να το πράξει είτε μέσω ανταπόκρισης αν μιλάμε για αεροπλάνο, είτε οδικώς, είτε με θαλαμηγό.

Αυτό, μάλιστα το επιβεβαίωσε και ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος, μιλώντας στο MEGA, σημείωσε πως δεν απαγορεύεται σε Σουηδούς τουρίστες να έρθουν στη χώρα μας. «Αυτό που απαγορεύεται προσωρινά είναι οι απευθείας πτήσεις. Ένας Σουηδός ο οποίος έρχεται μέσω μιας άλλης χώρας, επιτρέπεται να έρθει στη χώρα μας και να κάνει τις διακοπές του» είπε χαρακτηριστικά.

Tουλάχιστον 11 κρούσματα σε τουρίστες

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τους πρώτους δειγματολογικούς ελέγχους σε επιβάτες διεθνών πτήσεων που έφθασαν στην Ελλάδα την 1η Ιουλίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από τους 5.889 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν συνολικά την πρώτη ημέρα που άνοιξε η χώρα, μέχρι στιγμής αποτελέσματα έχουν βγει για τις πρώτες περίπου 3.600.

Από αυτά, λοιπόν, μόλις 11 έχουν βρεθεί  θετικά μέχρι στιγμής.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024