
Να ανακαλέσει κάλεσε τον τούρκο πρέσβη στο Παρίσι η γαλλική κυβέρνηση
Στην ακρόαση, ο πρεσβευτής Ισμαήλ Χάκι Μούσα κατηγόρησε τη Γαλλία ότι ευνοεί τον Λίβυο διοικητή Χαλίφα Χαφτάρ και δήλωσε ότι τα γαλλικά πολεμικά πλοία ήταν επιθετικά κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού με τουρκικά πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο τον περασμένο μήνα
Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι μίλησε στον πρεσβευτή της Τουρκίας καλώντας τον να απορρίψει «ανακριβείς και μεροληπτικούς» ισχυρισμούς που διατύπωσε κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Γαλλική Γερουσία.
Στην ακρόαση, ο πρεσβευτής Ισμαήλ Χάκι Μούσα κατηγόρησε τη Γαλλία ότι ευνοεί τον Λίβυο διοικητή Χαλίφα Χαφτάρ και δήλωσε ότι τα γαλλικά πολεμικά πλοία ήταν επιθετικά κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού με τουρκικά πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο τον περασμένο μήνα.
«Θέλαμε να κάνουμε τις απαραίτητες διευκρινίσεις μαζί του όσον αφορά την πραγματικότητα των γεγονότων, παραλείψεις και ανακριβή και μεροληπτική πληροφόρηση που ανέφερε κατά τη διάρκεια της ακρόασης» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Ανιές φον ντερ Μιλ, σύμφωνα με ανακοίνωση.
Η εκπρόσωπος της γαλλικής διπλωματίας πρόσθεσε ότι έγινε υπενθύμιση στον πρεσβευτή της Τουρκίας για τον «απαράδεκτο χαρακτήρα της τουρκικής συμπεριφοράς».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- LIVE: ΑΕΚ – Μπανταλόνα
- Γιατί οι αστροναύτες της αποστολής Artemis II δεν θα πατήσουν στο φεγγάρι;
- Πανικός σε σχολείο στην Εύβοια: Φωτιστικό οροφής έπεσε και τραυμάτισε μαθήτρια
- Σάρον Στόουν: «Το σεξ στην οθόνη έχασε το μυστήριο»
- Ξεκίνησε η δίκη για την έκρηξη σε πολυκατοικία στους Αμπελόκηπους – Στο εδώλιο πέντε κατηγορούμενοι
- Ο Εντιν Τζέκο πάει στο Μουντιάλ, για τους φίλους του, που σκοτώθηκαν σε εκείνο το Λιβάδι του Σεράγεβο




