Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να ανακαλέσει κάλεσε τον τούρκο πρέσβη στο Παρίσι η γαλλική κυβέρνηση

Να ανακαλέσει κάλεσε τον τούρκο πρέσβη στο Παρίσι η γαλλική κυβέρνηση

Στην ακρόαση, ο πρεσβευτής Ισμαήλ Χάκι Μούσα κατηγόρησε τη Γαλλία ότι ευνοεί τον Λίβυο διοικητή Χαλίφα Χαφτάρ και δήλωσε ότι τα γαλλικά πολεμικά πλοία ήταν επιθετικά κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού με τουρκικά πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο τον περασμένο μήνα

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι μίλησε στον πρεσβευτή της Τουρκίας καλώντας τον να απορρίψει «ανακριβείς και μεροληπτικούς» ισχυρισμούς που διατύπωσε κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Γαλλική Γερουσία.

Στην ακρόαση, ο πρεσβευτής Ισμαήλ Χάκι Μούσα κατηγόρησε τη Γαλλία ότι ευνοεί τον Λίβυο διοικητή Χαλίφα Χαφτάρ και δήλωσε ότι τα γαλλικά πολεμικά πλοία ήταν επιθετικά κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού με τουρκικά πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο τον περασμένο μήνα.

«Θέλαμε να κάνουμε τις απαραίτητες διευκρινίσεις μαζί του όσον αφορά την πραγματικότητα των γεγονότων, παραλείψεις και ανακριβή και μεροληπτική πληροφόρηση που ανέφερε κατά τη διάρκεια της ακρόασης» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Ανιές φον ντερ Μιλ, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η εκπρόσωπος της γαλλικής διπλωματίας πρόσθεσε ότι έγινε υπενθύμιση στον πρεσβευτή της Τουρκίας για τον «απαράδεκτο χαρακτήρα της τουρκικής συμπεριφοράς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024