Διπλωματικός πυρετός για τη Λιβύη: Στη Μόσχα για συνομιλίες ο Ακίλα Σαλέχ
«Ο Ακίλα Σάλεχ έφθασε στη Μόσχα. Προγραμματίζονται συναντήσεις στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας» δήλωσε η πηγή
Στη Μόσχα έφτασε ο πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων της Λιβύης, Ακίλα Σαλέχ, όπου την Παρασκευή θα έχει συναντήσεις στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω Βουλή) μεταδίδει το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο διπλωματική πηγή.
«Ο Ακίλα Σάλεχ έφθασε στη Μόσχα. Προγραμματίζονται συναντήσεις στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας» δήλωσε η πηγή.
Είναι εμφανές πλέον πως μετά την αποτυχία του Χαλίφα Χαφτάρ να καταλάβει την Τρίπολη έπειτα από στρατιωτική πολιορκία 14 μηνών, οι ξένοι υποστηρικτές του επανατοποθετούνται στο πεδίο της μάχης, με αρκετούς από αυτούς να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους.
Ο πρόεδρος του λιβυκού κοινοβουλίου που στηρίζει τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ εμφανίζεται τώρα ως πρόσωπο το οποίο μπορεί να συνομιλήσει και με την αντίπαλη πλευρά στη Λιβύη, γιατί αυτό είναι που επιθυμεί και ο διεθνής παράγοντας στο πλαίσιο του σχεδίου ειρήνευσης στην περιοχή. Ο Σαλέχ θεωρείται, λοιπόν, «συμβιβαστική λύση» για την επόμενη ημέρα.

Δεν θα συναντηθεί με τον Πούτιν
Ο Ακίλα Σαλέχ δεν προβλέπεται να συναντηθεί με τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν. Οπως δήλωσε στο TASS ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, στο πρόγραμμα του Βλαντίμιρ Πούτιν δεν προβλέπεται συνάντηση με τον Ακίλα Σαλέχ.
«Τέτοια συνάντηση δεν υπάρχει στο πρόγραμμα του» δήλωσε ο Πεσκόφ.
Νωρίτερα, ο σύμβουλός του Σαλέχ αρμόδιος για τα ΜΜΕ, Φατχί αλ Μαρίμι, δήλωσε ότι η επίσκεψη αυτή διοργανώθηκε δεδομένης της δύσκολης κατάστασης στην Λιβύη, τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο, όπως επίσης «και στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επαφών μεταξύ διαφόρων περιφερειακών και διεθνών δυνάμεων με στόχο την αναζήτηση τρόπων κατάπαυσης του πυρός και μηχανισμών ειρηνικής διευθέτησης», στη βάση της πρότασης που έγινε από τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στις αρχές Ιουνίου που είναι γνωστή ως «Διακήρυξη του Καΐρου» και των αποφάσεων της Διάσκεψης του Βερολίνου.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γαλλία: Συναγερμός για «εξαιρετικά σφοδρή» πυρκαγιά σε δάσος νοτιοανατολικά του Παρισιού
- Γιορτή σήμερα 13 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]
- Eurobasket U20: «Βαριά» ήττα για την Εθνική Νέων Γυναικών από την Πορτογαλία (43-78)
- Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εσωκομματικό δημοψήφισμα για στήριξη της ΕΛΑΣ και μη κάθοδο στις επόμενες εκλογές
- Τουρκία: Συνελήφθη ο ροκ σταρ Χαλούκ Λεβέντ
- Άρης: Κίνηση για τον Βασίλη Τολιόπουλο
- Ταϊλάνδη: Τουλάχιστον 27 νεκροί σε πυρκαγιά σε παμπ στην Μπανγκόκ – Συγκλονιστικές εικόνες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442