Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σουηδική «απειλή» στην απαγόρευση απευθείας πτήσεων με Ελλάδα ως τις 15/7

Σουηδική «απειλή» στην απαγόρευση απευθείας πτήσεων με Ελλάδα ως τις 15/7

Σε μια σκληρή δήλωση προχώρησε η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Αν Λίντε μετά την απόφαση της χώρας μας να μην επιτρέπει πτήσεις από τη Σουηδία προς την Ελλάδα έως τις 15 Ιουλίου. Κάλεσε τους συμπατριώτες της που θέλουν να κάνουν τουρισμό στην Ελλάδα να το σκεφτούν αν είναι σκόπιμο να ταξιδέψουν

Σε μια σκληρή δήλωση προχώρησε η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Αν Λίντε μετά την απόφαση της χώρας μας να μην επιτρέπει πτήσεις από τη Σουηδία προς την Ελλάδα έως τις 15 Ιουλίου.

Να το ξανασκεφτούν

Μάλιστα η Αν Λίντε εκφράζει τη λύπη της γι’ αυτή την απόφαση και ουσιαστικά απειλεί με μποϊκοτάζ καθώς καλεί τους Σουηδούς τουρίστες να το σκεφτούν αν πρέπει να επισκεφτούν την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η Σουδή υπουργός Εξωτερικών Αν Λίντε, δήλωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα να μην επιτρέψει απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία προς την Ελλάδα ως τις 15 Ιουλίου. Αυτή η απόφαση μας προκαλεί λύπη. Δημιουργεί αβεβαιότητα και ανησυχία για ταξιδιώτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν από τη Σουηδία στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

Το Υπουργείο Εξωτερικών θα διατηρήσει συνεχή επαφή με υπουργεία και αρχές της ελληνικής κυβέρνησης. Οι Σουηδοί τουρίστες ίσως χρειαστεί να εξετάσουν εάν είναι σκόπιμο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

Στενή επαφή με ταξιδιωτικούς πράκτορες

Όσοι επιλέγουν να ταξιδέψουν πρέπει να προετοιμαστούν διεξοδικά και να μείνουν ενημερωμένοι. Οι ταξιδιώτες καλούνται να διατηρήσουν στενή επαφή με τους ταξιδιωτικούς πράκτορές τους και να επανεξετάσουν την ασφαλιστική τους κάλυψη. Θα πρέπει επίσης να κατεβάσουν την εφαρμογή Resklar του υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας και να ενημερώνονται σχετικά με τις ταξιδιωτικές πληροφορίες που παρέχονται από την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα στον ιστότοπο Sweden Abroad».

Σημειώνεται πάντως πως σε ό,τι αφορά τις διεθνείς πτήσεις δεν επιτρέπονται μέχρι τις 15/7 απευθείας πτήσεις τόσο από τη Σουηδία όσο και από τη Βρετανία.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024