Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ψευτογιατρός: Σοκάρει νέο ηχητικό ντοκουμέντο με τις placebo υπηρεσίες του

Ψευτογιατρός: Σοκάρει νέο ηχητικό ντοκουμέντο με τις placebo υπηρεσίες του

Ιατρικές ορολογίες για χάριν εντυπωσιασμού, διανθισμένες με λέξεις που «βιάζουν» την ελληνική γλώσσα και περίτεχνες εκτιμήσεις ιατρικών εξετάσεων για τον θυρεοειδή, συνθέτουν το νέο ηχητικό ντοκουμέντο, με τη φωνή του ψευτογιατρού, που παρουσίασε αποκλειστικά το Live News στο MEGA

Ιατρικές ορολογίες για χάριν εντυπωσιασμού όπως η νόσος Χασιμότο, διανθισμένες με λέξεις που «βιάζουν» την ελληνική γλώσσα και περίτεχνες εκτιμήσεις ιατρικών εξετάσεων για τον θυρεοειδή, συνθέτουν το νέο ηχητικό ντοκουμέντο, με τη φωνή του ψευτογιατρού, που παρουσιάστηκε αποκλειστικά στην εκπομπή του MEGA Live News.

«Άκου, εφόσον δεν έκανες καθόλου πυρετό θα σου πω τι έχει γίνει, έχει αποσυντονίσει ο θυρεοειδής, δεν έχει καταστραφεί γιατί έκκρινε. Έχεις Χασιμότο, έτσι; Αλλά έχεις 0,05 όταν το όριο ήταν 0,25 εσύ έκκρινες TSH 0,05, αυτό μόλις κάνουμε την θεραπεία μέσα σε 40 με 50 μέρες θα φτιάξει, αλλά από την στιγμή που εκκρίνει ο θυρεοειδής δεν έχει καταστραφεί. Μια μόνο ορμόνη της TSH έχει απορρυθμιστεί, εντάξει αυτή δείχνει πολύ χαμηλή άλλες είναι καλές από αυτές και ρυθμίσιμες οπότε δεν έχεις πρόβλημα να φοβάσαι».

Κι ύστερα, γίνεται καλύτερο. Ο ψευτογιατρός, φέρεται να μιλά για… παρατράγουδα, εννοώντας τις παρενέργειες που τυχόν εμφανίσει ο ασθενής λαμβάνοντας τη θεραπεία με τα βότανα που του συνιστά. Παρατράγουδα τα οποία εκτιμά ότι είναι άκρως φυσιολογικά!

«Οι φλεγμονές μπορεί να προήλθαν από το βήξιμο, δεν είναι απαραίτητα από ίωση, έχει να κάνει θέμα με την κυκλοφορία του αίματος, με την οξυγόνωση του αίματος, είναι πάρα πολλοί παράγοντες. Πάντως σημασία έχει ότι από την στιγμή που δεν εκκρίνει 0 και είναι 0,05, θα επανέλθει.

Και αυτό θα το καταλάβεις άμεσα. Δηλαδή όταν αρχίζει και ρυθμίζει ο θυρεοειδής μπορεί να σου βγάλει παρατράγουδα. Μια ταχυκαρδία, η οποία η ταχυκαρδία θα το καταλάβεις είναι… γιατί ρυθμίζει εκείνη την ώρα ή μια εξάντληση, κούραση και θα δεις θα θέλεις να κοιμηθείς. Γιατί ο οργανισμός διορθώνει τις βλάβες σου όταν κοιμάσαι»

Και οι… placebo υπηρεσίες που ο ίδιος ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι προσέφερε στους ασθενείς του, αναλύονται στη συνέχεια του ντοκουμέντου λεπτομερώς.

«Γενικά έχω παρατηρήσει ότι σε πάρα πολύ κόσμο, που κάνουν έτσι παράλληλες θεραπείες και έχουν θέμα με τον θυρεοειδή, επειδή η βάση σε κάποιο απόσταγμα που δίνουμε, η βάση είναι 25 βότανα στάνταρ και μετά ανάλογα με τη φάση του καθενός προσθέτουμε και άλλα ή αντίστοιχα βγάζουμε προγράμματα. Αυτά τα 25 έχουν την τάση και μόνο αυτά να θεραπεύουν και βασικά να ρυθμίζουν τον θυρεοειδή».

Επιμένει, μάλιστα, φέρνοντας παραδείγματα, όπως ισχυρίζεται, άλλων ασθενών με παρόμοια προβλήματα στον θυρεοειδή οι οποίοι… ως εκ θαύματος, έγιναν καλά.

«Βλέπεις άνθρωποι που παίρνανε χαπάκι των 100 ας το πούμε, ένα… των 100, μετά αρχίζουν και το μειώνουν από τις 10 μέρες – 15 αρχίζουν και το μειώνουν, το κόβουν μισό, το κόβουν στο 1/3 και μετά το πετάνε. Δηλαδή πρόσφατα, έχω μια κυρία, μια δασκάλα είναι 67 μπορεί 68, έπαιρνε χάπια θυρεοειδή όλη της τη ζωή και τώρα τα σταμάτησε γιατί ρυθμίστηκε ο θυρεοειδής της σε αυτή την ηλικία».

Ο δόκτωρ Κόντος τελικά, πείθει τον ασθενή και του ζητά να αρχίσει να μειώνει το χάπι του θυρεοειδή, χωρίς να ενημερώσει τον ενδοκρινολόγο του.

«-Τη ρύθμιση… το χάπι που θα μειωθεί… θα το κάνουμε μαζί….;

-Μαζί, μαζί

-Ή με τον ενδοκρινολόγο;

-Μαζί, μαζί. Μαζί θα το πάρουμε αυτό. Και μετά απλά θα πας στον ενδοκρινολόγο τον φίλο σου που σε κοίταγε για να δείξεις τις καινούριες εξετάσεις. Γιατί από την στιγμή που θα ξεκινήσεις την θεραπεία, κάθε 3-4 μέρες θα μιλάμε για να μου λες πώς νιώθεις ή παρατηρείς γιατί έτσι θα καταλαβαίνω ποια είναι η πρόοδος της θεραπείας και ανάλογα θα σου πω μείωσέ το, αύξησέ το, ανάλογα.»

Ένα μόλις μήνα μετά, ο ασθενής διαπίστωσε ότι ο θυρεοειδής του είχε απορρυθμιστεί πλήρως, προσπάθησε να βρει τον Κόντο, είχε όμως, γίνει καπνός.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA:

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024