Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαρίτσης για διαδηλώσεις: Η κυβέρνηση επαναφέρει το κράτος-χωροφύλακα

Χαρίτσης για διαδηλώσεις: Η κυβέρνηση επαναφέρει το κράτος-χωροφύλακα

«Μνημείο οπισθοδρόμησης και αυταρχισμού» χαρακτηρίζει το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις δημόσιες συγκεντρώσεις, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε τηλεοπτική δήλωσή του, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση φοβάται, όλο και περισσότερο, τη φωνή της κοινωνίας»

«Μνημείο οπισθοδρόμησης και αυταρχισμού» χαρακτηρίζει το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις δημόσιες συγκεντρώσεις, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε τηλεοπτική δήλωσή του, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση φοβάται, όλο και περισσότερο, τη φωνή της κοινωνίας».

Μνημείο οπισθοδρόμησης και αυταρχισμού

«Το σχέδιο νόμου για τις δημόσιες συγκεντρώσεις συνιστά μνημείο οπισθοδρόμησης και αυταρχισμού. Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται βεβαίως για την παρακώλυση της κυκλοφορίας, ούτε για την ασφάλεια των πολιτών», δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει πως «το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να γυρίσει το ρολόι του χρόνου στις πιο σκοτεινές μέρες της ελληνικής ιστορίας, να επαναφέρει το καθεστώς του κράτους-χωροφύλακα».

«Σπεύδει να φέρει τώρα αυτό το νομοσχέδιο για να προλάβει και να καταστείλει εκ των προτέρων τις κοινωνικές αντιδράσεις που θα ενταθούν τους επόμενους μήνες, λόγω της ασφυξίας που φέρνει στην οικονομία με την πολιτική της», συνεχίζει ο Αλ. Χαρίτσης, υποστηρίζοντας ότι «στη λογική αυτή, το νομοσχέδιο ανοίγει τον δρόμο για την αυθαίρετη απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων» καθώς και «περιορίζει και ποινικοποιεί το συνταγματικό δικαίωμα της συνάθροισης, προβλέποντας εξοντωτικές ποινές για τους οργανωτές σε περίπτωση που υπάρξουν επεισόδια».

Νομικό οπλοστάσιο της δικτατορίας

Επιπλέον, συμπληρώνει, ότι το νομοσχέδιο «καθιστά ιδιώνυμο ποινικό αδίκημα τη συμμετοχή σε συγκέντρωση που έχουν απαγορεύσει οι αρχές».

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεπέρασε τον εαυτό του. Χρησιμοποιεί το νομικό οπλοστάσιο της δικτατορίας, εκχωρεί στην αστυνομία την εξουσία και την αρμοδιότητα να κρίνει ποιες συγκεντρώσεις επιτρέπονται και ποιες όχι, αντιμετωπίζει το λαό ως εχθρό και δυνάμει ένοχο», υπογραμμίζει και καταλήγει:

«Η κυβέρνηση θέλει να εκφοβίσει τους πολίτες. Ο λόγος είναι απλός. Είναι η ίδια η κυβέρνηση που φοβάται, όλο και περισσότερο, τη φωνή της κοινωνίας».

Πηγή ΑΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024