Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρισμός: Η υποδοχή αλά... ελληνικά των πρώτων πτήσεων – Λύρες, τραγούδια, υδάτινες αψίδες

Τουρισμός: Η υποδοχή αλά… ελληνικά των πρώτων πτήσεων – Λύρες, τραγούδια, υδάτινες αψίδες

Έφτασαν Κρήτη οι πρώτοι τουρίστες – Τσέχοι και Γερμανοί έκαναν ποδαρικό

Μεγάλη πρεμιέρα για τον τουρισμό σήμερα την ώρα που τα ελληνικά αεροδρόμια να ετοιμάζονται να «υποδεχθούν» 104 πτήσεις σήμερα.

Συγκεκριμένα σήμερα αναμένεται αεροπλάνα με τουρίστες να προσγειωθούν στους αερολιμένες των Θεσσαλονίκης, Χανίων, Ηρακλείου, Μυκόνου, Ρόδου, Κω, Κέρκυρας, Σαντορίνης, Σκιάθου, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Μυτιλήνης κ.α.

Θερμή υποδοχή τουριστών στην Κρήτη –Με μουσική και τραγούδια

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, έφτασε στις 7.30 π.μ. μια μη προγραμματισμένη πτήση από Τσεχία, ενώ λίγα λεπτά μετά τις 8 π.μ. έφτασε η πρώτη προγραμματισμένη πτήση από το Αμβούργο με 172 επιβάτες.

Αψίδες νερού για το πρώτο αεροσκάφος

Η υποδοχή τους ήταν μάλιστα θερμή, καθώς είχαν επιστρατευθεί λυράρηδες που έπαιζαν μουσική και τραγουδούσαν, ενώ στο αεροπλάνο φτάνοντας τα συνεργεία επίγειας εξυπηρέτησης του αεροδρομίου δημιούργησαν αψίδες νερού για να περάσει το αεροσκάφος, μόλις προσγειώθηκε.

Το πρώτο αεροσκάφος έφτασε με πληρότητα 100% στο Ηράκλειο, ενώ οι επιβάτες, όλων των ηλικιών και τηρούσαν πιστά τα μέτρα, κατά την άφιξή τους στην Κρήτη δεν έδειξαν ανήσυχοι σε ό,τι αφορά την πανδημία του κοροναϊού, δηλώνοντας έτοιμοι να κάνουν τις διακοπές τους στο νησί.

Αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων

Με την άφιξη του πρώτου αεροσκάφους ξεκίνησε και η διαδικασία τήρησης των πρωτοκόλλων ασφαλείας, καθώς, όπως ανακοινώθηκε και από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τις προηγούμενες ημέρες, καθημερινά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου θα λαμβάνονται 825 δείγματα από επιβάτες που έρχονται από το εξωτερικό, τα οποία θα ελέγχονται για κοροναϊό.

Όπως δήλωσε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου, Γιώργος Πλιάκας, κατά την πρώτη ημέρα απελευθέρωσης των πτήσεων από το εξωτερικό στο Ηράκλειο θα φτάσουν περίπου 40 πτήσεις από Γερμανία, Ελβετία, Τσεχία και Πολωνία και θα μεταφέρουν περίπου 4.000 επιβάτες, τους πρώτους τουρίστες για τη φετινή σεζόν.

«Ξεκινάει δυναμικά ο τουρισμός στην Κρήτη. Το ενθαρρυντικό είναι ότι όλες οι πτήσεις είναι γεμάτες, γίνονται κανονικά οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που πρέπει να γίνονται με τον κωδικό που πρέπει να έχει ο κάθε επιβάτης. Υπάρχουν κάποια προβλήματα τώρα στην αρχή, γιατί κάποιοι δεν έχουν τον κωδικό στο κινητό τους αλλά σε χαρτί, αλλά αυτά είναι μικρά ζητήματα που θα λύσουμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για τη διαδικασία που προχωράει», ανέφερε ο κ. Πλιάκας, ο οποίος εξήγησε ότι στην πρώτη πτήση έγιναν 20 δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τους συνολικά 167 επιβάτες.

Στο περιθώριο της τελετής υποδοχής των πρώτων τουριστών υπήρξε ισχυρή αστυνομική δύναμη πέριξ του αεροδρομίου λόγω κινητοποίησης των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι αντιδρούν στη μη υπογραφή -έως σήμερα- της συλλογικής σύμβασης εργασίας με τους ιδιοκτήτες.

827 τεστ καθημερινά στο Ηράκλειο

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του αεροδρομίου Ηρακλείου αναμένονται να γίνονται τα τεστ σε συγκεκριμένους τουρίστες που θα καταφτάνουν στο νησί.

«Υπάρχει ειδικός διαμορφωμένος χώρος εντός του αεροδρομίου όπου θα γίνονται τα τεστ στους 827 τουρίστες από την ειδική υγειονομική ομάδα των ειδικών δυνάμεων. Τα πάντα είναι έτοιμα», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Πλιάκας.

8 πτήσεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο Χανίων

Πτήση από το Βερολίνο κάνει ποδαρικό στο… αεροδρόμιο Χανίων. Σύμφωνα με το cretapost.gr και το πρόγραμμα πτήσεων του εξωτερικού σήμερα στα Χανιά αναμένονται να φτάσουν περίπου έξι πτήσεις από Γερμανία, Γαλλία και Αυστρία.

Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ cretapost.gr

Βίντεο: flashnews.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024