Περισσότεροι από 1.000 επιβάτες αναμένονται αύριο στο λιμάνι της Πάτρας
Πάτρα: Περισσότεροι από 1.000 επιβάτες αναμένεται να φθάσουν αύριο στο λιμάνι - Ξεκίνησαν από σήμερα οι έλεγχοι στους οδηγούς των φορτηγών
Περισσότεροι από 1.000 επιβάτες αναμένεται να φθάσουν αύριο στο λιμάνι της Πάτρας, έπειτα από περίπου τρεισήμισι μήνες, με επτά πλοία που θα έχουν αποπλεύσει από λιμάνια της Ιταλίας, ενώ σήμερα το μεσημέρι κατέπλευσαν δύο πλοία από την Ιταλία, τα οποία μετέφεραν δεκάδες φορτηγά με τους οδηγούς τους.
Ουσιαστικά οι έλεγχοι στο λιμάνι ξεκίνησαν από σήμερα και τους είχαν αναλάβει στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου και του ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, κλιμάκιο του Λιμενικού βρίσκονταν στις προβλήτες του λιμανιού και ήλεγχε τους μοναδικούς αριθμούς barcode των οδηγών φορτηγών, οι οποίοι ήδη είχαν συμπληρώσει το σχετικό έντυπο.
Στην συνέχεια, με βάση πάντα αυτούς τους ελέγχους, ακολουθούσε νέος έλεγχος για κορονοϊό από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που είχε εγκατασταθεί στην πύλη εξόδου του λιμανιού, ενώ παράλληλα εφαρμόζονταν όσα προβλέπονται από το σχετικό πρωτόκολλο. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, Παναγιώτης Τσώνης, «επιβλέψαμε μαζί με τον κεντρικό λιμενάρχη Πατρών, Νίκο Ματούλα, όλες τις διαδικασίες και μπορώ να πω ότι το σύστημα ελέγχου λειτουργεί».
Όπως πρόσθεσε, «αύριο αναμένεται να καταπλεύσουν επτά πλοία με περίπου 150 με 200 επιβάτες το κάθε ένα και εκτός από τους ελέγχους, μέλημα μας να μην δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα στο λιμάνι». Όπως εξήγησε, «λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα στο λιμάνι, ώστε να μην υπάρξει αργοπορία τόσο στην εκφόρτωση, όσο και στην φόρτωση των πλοίων».
Υπενθυμίζεται ότι η μεταφορά των επιβατών με πλοία από και προς τα λιμάνια της Ιταλίας είχε σταματήσει από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου, λόγω του κορονοϊού, ενώ τα πλοία εξακολουθούσαν να μεταφέρουν φορτηγά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΕΛΑΣ: Ο Αδωνισμός, είναι η πολιτική φιλοσοφία Μητσοτάκη και το τελευταίο καταφύγιό του
- Παναγιώτης Νέστορας: «Το μόνο που έχω να ρωτήσω είναι γιατί τόσο μίσος, ποιοι είναι πίσω από τους εκτελεστές»
- Επίδειξη μίσους στη Βόρεια Ιρλανδία: Ομοίωμα τζαμιού πυρπολήθηκε έξω από το Μπέλφαστ
- H OpenAI απαντά στην Anthropic με νέο πολυεργαλείο για επιχειρήσεις
- Κωνσταντίνος Αργυρός – Οι «Καμπάνες» του, γίνονται το πρώτο ελληνόφωνο άλμπουμ στα Billboard
- Προοπτική για κοινωνικές κατοικίες ιατρών στην Κάρπαθο
- Τραγωδία στη Γαλλία μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ: 17χρονη έχασε τη ζωή της μετά από πτώση από φορτηγό (vids)
- Σισμανόγλειο: Στον εισαγγελέα ο 76χρονος που προκάλεσε τη φωτιά στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442