Ένας Ιάπωνας σεφ και καλλιτέχνης συνδυάζει την αισθητική με τη γεύση, μετατρέποντας τις πρώτες ύλες του σε βρώσιμα έργα τέχνης.

Ο Τακεχίρο Κισιμότο εμπνέεται από την παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη της διακοσμητικής γαρνιτούρας (mukimono) και τη γλυπτική φρούτων της Ταϊλάνδης.

Η ταϊλανδέζικη τέχνη της γλυπτικής φρούτων αναπτύχθηκε αρχικά για να διακοσμήσει τα τραπέζια της βασιλικής οικογένειας. Η γιαπωνέζικη τέχνη mukimono έχει ηλικία εκατοντάδων ετών και προτείνει θεαματικές γαρνιτούρες.

Ο Κισιμότο έκανε μια ανάμειξη των δύο παραδόσεων, καλλιεργώντας το δικό του, υβριδικό στυλ. Χρησιμοποιώντας μια κοφτερή λεπίδα, σμιλεύει αβοκάντο, μήλα, καρότα, μπρόκολα και άλλα φρούτα και λαχανικά, μεταμορφώνοντάς τα άλλοτε σε λουλούδια και άλλοτε σε γεωμετρικά σχέδια που μοιάζουν βγαλμένα από τυπώματα γιαπωνέζικων υφασμάτων.

Κάθε δημιουργία μπορεί να απαιτεί πολλές ώρες από τον χρόνο του, αλλά όσο κοπιαστική κι αν είναι, όσο όμορφο κι αν είναι το αποτέλεσμα, η διάρκεια ζωής της είναι εξαιρετικά εφήμερη, καθώς προορίζεται, ανελέητα, για κατανάλωση.

Δείτε τα βρώσιμα έργα τέχνης του Κισιμότο: