Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν το «Φαινόμενο» χάρισε στη Βραζιλία το πέμπτο Μουντιάλ

Όταν το «Φαινόμενο» χάρισε στη Βραζιλία το πέμπτο Μουντιάλ

Πριν από 18 ολόκληρα χρόνια, ο Ρονάλντο με δύο δικά του γκολ «χάριζε» στη Βραζιλία το πέμπτο της Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ήταν 30 Ιουνίου 2002. Η Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας «φορούσε» τα καλά της για να υποδεχθεί τη Βραζιλία και τη Γερμανία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η «Σελεσάο» έχει περάσει από το εμπόδιο των Τούρκων στα ημιτελικά, κερδίζοντάς τους με 1-0, ενώ οι Γερμανοί από αυτό της διοργανώτριας, Νότια Κορέα, επικρατώντας με το ίδιο σκορ. Ο Μάικλ Μπάλακ, πηγαίνει αποφασισμένος στον τελικό του Μουντιάλ κόντρα στους Βραζιλιάνους, έχοντας πάρει ένα πολύ γερό… μάθημα του τελευταίους μήνες. Σε μικρό χρονικό διάστημα λοιπόν, ο τότε μέσος της Μπάγερ Λεβερκούζεν, έχει φύγει ηττημένος από δύο τελικούς(κυπέλλου Γερμανίας και Τσάμπιονς Λιγκ), έχοντας μάλιστα χάσει και το πρωτάθλημα για μόλις ένα βαθμό από τη Ντόρτμουντ. Τελικά, το πάθημα δεν έγινε μάθημα για τον ίδιο, με τους «Πάντσερ» να υπολογίζουν χωρίς την παρουσία του Ρονάλντο.

Ο Βραζιλιάνος «σούπερ σταρ» με δύο δικά του γκολ έδωσε στη Βραζιλία το πέμπτο της Μουντιάλ φτάνοντάς την στην κορυφή του κόσμου μετά από ακριβώς δέκα χρόνια και συγκεκριμένα από το τουρνουά των γηπέδων της Αμερικής το 1994.

Το «Φαινόμενο», άνοιξε το σκορ στο 66ο λεπτό και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 78ο. Ο Ρονάλντο αναδείχθηκε επίσης και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με οκτώ τέρματα, ενώ ακολούθησαν οι Ριβάλντο και Μίροσλαβ Κλόζε με πέντε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024