Την πολιτική επικαιρότητα σχολίασαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δημοσιογράφος στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», Δημήτρης Μανιάτης, ο δημοσιογράφος στην «Εφημερίδα των Συντακτών», Τάσος Πάππας, και ο Διευθυντής Σύνταξης στον «Ελεύθερο Τύπο», Γιάννης Τσαπρούνης.

Αναφορικά με τις συνομιλίες Μυωνή-Παπα, ο Δημήτρης Μανιάτης έκανε λόγο ότι «οι κασέτες δείχνουν ότι η αριστερά κυβέρνησε με τον ίδιο τρόπο με τους προηγούμενους. Κι αυτό είναι το περισσότερο τρωτό σημείο της υπόθεσης. Κάτι που αποτυπώθηκε στις συσκέψεις του κόμματος».

Από την πλευρά του, ο Τάσος Παππάς, υπογράμμισε ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ «έπεσε» το θέμα των συνομιλιών, ύστερα από την αυτοκριτική του Νίκου Παππά για το θέμα, αλλά και την κριτική που δέχθηκε από τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος.

Ακόμα, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη στενή σχέση του Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Παππά, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και πολιτικά, γι’ αυτό και ο πρώτος κάλυψε τον δεύτερο.

Σχετικά με την διαχείριση της υπόθεσης από πλευράς ΝΔ, σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει στο εδώλιο τον κ. Τσίπρα, για να μην δικαιωθεί ο τελευταίος και γίνει ήρωας. Τον προτιμά ύποπτο και όχι κατηγορούμενο που θα αθωωθεί».

Πιθανόν να έχει ηχογραφήσει κι άλλους ο κ. Μυωνής

Με τη σειρά του, ο Γιάννης Τσαπρούνης μίλησε για διαχωρισμό πολιτικών ευθυνών και στοιχείων που προκύπτουν από την υπόθεση, ενώ αναφέρθηκε στο Νίκο Παππά.

«Ο κ. Παππάς άλλαξε θέσεις και στάσεις για την υπόθεση. Ανέλαβε την ευθύνη και συνέχισε να ασκεί τα καθήκοντά του. Αυτί δημιουργεί ερωτήματα» επισήμανε.

Σε ότι αφορά στον ενδεχόμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό, ο Τάσος Παππάς, έκανε λόγο ότι οι συζητήσεις περί ανασχηματισμού, μπλοκάρουν τη λειτουργικότητα της κυβέρνησης.

Ο Γιάννης Τσαπρούνης εκτίμησε ότι ο ανασχηματισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς τον Ιούλιο η κυβέρνηση έχει πυκνό νομοθετικό έργο.

Τέλος, ο Δημήτρης Μανιάτης, υπογράμμισε ότι «ο ανασχηματισμός εμπεριέχει αιφνιδιασμό. Αν τον κάψεις χρονικά και ποιοτικά, εκπέμπονται τα λάθος μηνύματα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr