Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία : Η πόλη που γέμισε με εκατοντάδες σημαίες του Pride

Ισπανία : Η πόλη που γέμισε με εκατοντάδες σημαίες του Pride

Προηγουμένως, οι τοπικές αρχές είχαν αναγκαστεί να αποσύρουν τη σημαία του ουράνιου τόξου από το δημαρχείο μετά από παράπονα τριών κατοίκων

Εκατοντάδες σημαίες του Pride κρέμασαν στους δρόμους οι κάτοικοι μιας πόλης της νότιας Ισπανίας, αφού οι τοπικές αρχές αναγκάστηκαν να κατεβάσουν ένα μπάνερ με τα χρώματα του ουράνιου τόξου από το δημαρχείο.

Ο δήμαρχος της πόλης, Χουάν Αντόνιο Σιβίκο Λάμας κρεμούσε επί χρόνια τη σημαία με το ουράνιο τόξο για να τιμήσει τον μήνα υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, όμως αναγκάστηκε να την αποσύρει την περασμένη εβδομάδα, μετά από παράπονα τριών κατοίκων της Βιγιανουέβα ντε Αλγκάιντας, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Η σημαία είχε αναρτηθεί για να δείξει ότι η πόλη είναι «ανοιχτή, φιλική προς τη διαφορετικότητα, πλουραλιστική και συμπεριληπτική και γιορτάζει την ισότητα και τη διαφορετικότητα», αναφέρει η ανακοίνωση. «Δυστυχώς, όμως, αυτή η κίνηση δεν μπόρεσε να συνεχιστεί για πολύ».

Μετά από πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, οι ισπανικές αρχές απαγορεύεται να αναρτούν ανεπίσημες σημαίες σε δημοτικά κτίρια, με αποτέλεσμα το δημοτικό συμβούλιο να αναγκαστεί να την απομακρύνει.

Ωστόσο, ένας άντρας αποφάσισε ότι η πόλη θα γιόρταζε έτσι κι αλλιώς τον μήνα του Pride.

Ο Αντόνιο Κάρλος Αλκαντάρα Παστράνα μεγάλωσε στη μικρή πόλη πλησίον της Μάλαγα, όμως πλέον κατοικεί στην ακτή Τορεμολίνος, όπου διατηρεί κατάστημα.

Ο Αλκαντάρα δήλωσε στο CNN ότι σκόπευε να πουλήσει τις σημαίες με το ουράνιο τόξο στην παρέλαση του Pride στο Τορεμολίνος, όμως η εκδήλωση ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας.

Όταν έμαθε για την υποστολή της σημαίας στην Βιγιανουέβα ντε Αλγκάιντας, έκανε μια ανάρτηση στην ομάδα της πόλης στο Facebook προσφέροντας τρεις σημαίες σε όποιον τις ήθελε. Σύντομα, τα εισερχόμενα μηνύματά του πλημμύρισαν από θετικές απαντήσεις.

«Όλη η πόλη ήθελε από μια σημαία», είπε.

Στο τέλος, σύμφωνα με τον Αλκαντάρα, δόθηκαν περίπου 400 σημαίες, μετατρέποντας την παραδοσιακή πόλη των περίπου 4,200 κατοίκων σε μια έκρηξη χρωμάτων.

«Ένιωσα πολύ περήφανος που η πόλη αντέδρασε με αυτό τον τρόπο», είπε στο CNN. «Είναι μια υπέροχη πόλη».

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου συνδέεται με την περίπτωση μιας αποσχιστικής σημαίας που είχε αναρτηθεί σε δημαρχείο των Κανάριων Νησιών, όμως έκτοτε έχει περιπλέξει τους εορτασμούς του Pride σε ολόκληρη τη χωρα.

Σε κάποιες περιοχές, όπως το Καντίζ και η Γουαδαλαχάρα, οι τοπικές αρχές αναρτούν τις σημαίες του Pride αγνοώντας την απαγόρευση.

Πηγή: www.cnn.com

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024