Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρίκα Διαλυνά : Σπάνια φωτογραφία της ελληνίδας καλλονής

Ρίκα Διαλυνά : Σπάνια φωτογραφία της ελληνίδας καλλονής

Η Ρίκα Διαλυνά μία από τις πιο φινετσάτες παρουσίες του ελληνικού κινηματογράφου, αποτελεί ένα πολυδιάστατο ταλέντο με καλλιτεχνικές πτυχές οι οποίες δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές στο ευρύ κοινό

Η Ρίκα Διαλυνά ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια του θεάτρου και του κινηματογράφου, αποτελεί ένα πολυδιάστατο ταλέντο με καλλιτεχνικές πτυχές οι οποίες δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές στο ευρύ κοινό.

Η ελληνίδα καλλονή  τον Ιούλιο του 1954 αναδείχθηκε «Σταρ Ελλάς» και αμέσως μετά συμμετείχε στον διαγωνισμό «Μις Υφήλιος».

Η Ρίκα ταξίδεψε στις ΗΠΑ και κατάφερε να εξασφαλίσει τη δίμηνη παραμονή της στη χώρα.

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λουπάσης έχει δημιουργήσει στο Instagram έναν λογαριασμό, μέσα από τον οποίο συχνά με αναρτήσεις του μας ταξιδεύει στο χρόνο, δημοσιεύοντας σπάνιες φωτογραφίες από το παρελθόν αγαπημένων ελλήνων σταρ, όπως η Ρένα Βλαχοπούλου, η Τζένη Καρέζη, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ο Ντίνος Ηλιόπουλος ή ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

Αυτή τη φορά ο Άρης Λουπάσης δημοσίευσε μια σπάνια φωτογραφία της Ρίκας Διαλυνά.

Ο Άρης Λουπάσης γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του:

«Η Ρίκα Διαλυνά ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια του θεάτρου και του κιν/φου, αποτελεί ένα πολυδιάστατο ταλέντο με καλλιτεχνικές πτυχές οι οποίες δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές στο ευρύ κοινό.

Από την παιδική ηλικία το ξεχωριστό της ταλέντο στην ζωγραφική θα την οδηγήσει στην Σχολή Καλών Τεχνών στην οποία θα περάσει με μεγάλη επιτυχία, συγχρόνως όμως θα εισαχθεί και στην Δραματική Σχολή του Εθνικού όπου και την κερδίζει τελικά ο χώρος της υποκριτικής.

Από τις πιο φινετσάτες και καλοντυμένες παρουσίες του καλλιτεχνικού θεάματος, τα περισσότερα από τα σύνολα της τα δημιουργεί η ίδια με ταλέντο από τα παιδικά της χρόνια όταν σχεδιάζει μόνη τα φορέματα για τις αγαπημένες της κούκλες.

Κατά την διαμονή της στην Αμερική στα χρόνια του έγγαμου βίου με τον πρώτο της σύζυγο Νίκο Παπαδάκο την δεκαετία του ’60, παράλληλα με την συμμετοχή της σε διεθνείς κιν/φικές παραγωγές και το ελληνικό σινεμά, θα ασχοληθεί για ένα διάστημα και με τον σχεδιασμό ρούχων.

Μια δραστηριότητά της την οποία δεν κοινοποιεί η ίδια αλλά ο γνωστός δημ/φος και κοσμικογράφος Δημήτρης Λιμπερόπουλος και την αποκαλύπτει στο ελληνικό κοινό μέσα από μια συνέντευξη μαζί της στο γνωστό γυναικείο περιοδικό της εποχής «Εργόχειρο» το 1969.

Όταν η ίδια δείχνει άλμπουμ με δημιουργίες της σε φιλικό πρόσωπο ο οποίος είναι και διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλο οίκο της Νέας Υόρκης, εκείνος έκπληκτος της προτείνει να σχεδιάσει για την μεγάλη εταιρεία ρούχων της Αμερικής με την επωνυμία Saks Fifth Avenue με την οποία υπογράφει συμβόλαιο.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δημιουργίες της θα κατακλύσουν τα καταστήματα σε πολλές πόλεις της Αμερικής, με την γνωστή ηθοποιό με το ψευδώνυμο Κα Ρόμπερτς να πραγματοποιεί επιτυχία και ως Σχεδιάστρια Μόδας μέχρι και τέλη του ’60 όπου θα επιστρέψει στην πατρίδα της για να ασχοληθεί πλέον με το θέατρο και τον κιν/φο.

Στην φωτογραφία με σύνολο που σχεδιάζει η ίδια για παράσταση σε κεντρική Αθηναϊκή σκηνή αρχές της δεκαετίας του ’70.

Ένα πολύπλευρο χαρισματικό ταλέντο και μια πανέμορφη φίνα παρουσία γεμάτη λάμψη και ακτινοβολία, με μια ζωή βγαλμένη κυριολεκτικά από το πιο συναρπαστικό μυθιστόρημα».

Δείτε παρακάτω τη σπάνια φωτογραφία της Ρίκας Διαλυνά:

View this post on Instagram

Η Ρίκα Διαλυνά ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια του θεάτρου και του κιν/φου, αποτελεί ένα πολυδιάστατο ταλέντο με καλλιτεχνικές πτυχές οι οποίες δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές στο ευρύ κοινό. Από την παιδική ηλικία το ξεχωριστό της ταλέντο στην ζωγραφική θα την οδηγήσει στην Σχολή Καλών Τεχνών στην οποία θα περάσει με μεγάλη επιτυχία, συγχρόνως όμως θα εισαχθεί και στην Δραματική Σχολή του Εθνικού όπου και την κερδίζει τελικά ο χώρος της υποκριτικής. Από τις πιο φινετσάτες και καλοντυμένες παρουσίες του καλλιτεχνικού θεάματος, τα περισσότερα από τα σύνολα της τα δημιουργεί η ίδια με ταλέντο από τα παιδικά της χρόνια όταν σχεδιάζει μόνη τα φορέματα για τις αγαπημένες της κούκλες. Κατά την διαμονή της στην Αμερική στα χρόνια του έγγαμου βίου με τον πρώτο της σύζυγο Νίκο Παπαδάκο την δεκαετία του '60, παράλληλα με την συμμετοχή της σε διεθνείς κιν/φικές παραγωγές και το ελληνικό σινεμά, θα ασχοληθεί για ένα διάστημα και με τον σχεδιασμό ρούχων. Μια δραστηριότητά της την οποία δεν κοινοποιεί η ίδια αλλά ο γνωστός δημ/φος και κοσμικογράφος Δημήτρης Λιμπερόπουλος και την αποκαλύπτει στο ελληνικό κοινό μέσα από μια συνέντευξη μαζί της στο γνωστό γυναικείο περιοδικό της εποχής "Εργόχειρο" το 1969. Όταν η ίδια δείχνει άλμπουμ με δημιουργίες της σε φιλικό πρόσωπο ο οποίος είναι και διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλο οίκο της Νέας Υόρκης, εκείνος έκπληκτος της προτείνει να σχεδιάσει για την μεγάλη εταιρεία ρούχων της Αμερικής με την επωνυμία Saks Fifth Avenue με την οποία υπογράφει συμβόλαιο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δημιουργίες της θα κατακλύσουν τα καταστήματα σε πολλές πόλεις της Αμερικής, με την γνωστή ηθοποιό με το ψευδώνυμο Κα Ρόμπερτς να πραγματοποιεί επιτυχία και ως Σχεδιάστρια Μόδας μέχρι και τέλη του '60 όπου θα επιστρέψει στην πατρίδα της για να ασχοληθεί πλέον με το θέατρο και τον κιν/φο. Στην φωτογραφία με σύνολο που σχεδιάζει η ίδια για παράσταση σε κεντρική Αθηναϊκή σκηνή αρχές της δεκαετίας του '70. Ένα πολύπλευρο χαρισματικό ταλέντο και μια πανέμορφη φίνα παρουσία γεμάτη λάμψη και ακτινοβολία, με μια ζωή βγαλμένη κυριολεκτικά από το πιο συναρπαστικό μυθιστόρημα. #arisloupasis#greekactors#greekactress#greektheater##vintagegreece#vintagemovies#oldactors

A post shared by Aris Loupasis (@arisloupasis) on

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024