Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τακτοποίηση αυθαιρέτων : Έρχεται παράταση της προθεσμίας έως 30 Σεπτεμβρίου

Τακτοποίηση αυθαιρέτων : Έρχεται παράταση της προθεσμίας έως 30 Σεπτεμβρίου

Η παράταση δίνεται λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία και καλεί τους ιδιοκτήτες να προβούν στις απαραίτητες κινήσεις για την τακτοποίηση των ιδιοκτησιών τους

Παράταση της προθεσμίας για την τακτοποίηση αυθαιρέτων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στη «Real News».

Όπως αναφέρει, η παράταση δίνεται λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία και καλεί τους ιδιοκτήτες να προβούν στις απαραίτητες κινήσεις για την τακτοποίηση των ιδιοκτησιών τους.

Ο υπουργός επισημαίνει ότι η κατεδάφιση αυθαιρέτων κατασκευών, για τις οποίες έχουν βγει τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης, θα προχωρήσει «όχι μόνο στη Μάνδρα, αλλά και στο Μάτι στο οποίο θα γκρεμιστούν πάνω από 140 σπίτια και άλλες 340 αυθαίρετες κατασκευές (πχ μάντρες), σύμφωνα με το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο που παρουσιάσαμε. Τάξη όμως θα μπει και στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει την κατεδάφιση συνολικά 1.108 αυθαιρέτων τους επόμενους μήνες».

Ο ίδιος ο υπουργός είχε παραστεί στην κατεδάφιση αυθαιρέτων από κλιμάκια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στο Σκυλόρεμα Μάνδρας, προαναγγέλλοντας ότι «θα γκρεμιστούν πάνω από 140 σπίτια και θα γκρεμιστούν και 330 περίπου μάντρες και άλλες κατασκευές σε όλη την Ελλάδα».

Υπάρχουν τα κονδύλια

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Μαϊου το υπουργείο Περιβάλλοντος είχε καλέσει τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να υλοποιήσουν άμεσα τις κατεδαφίσεις τελεσίδικα αυθαίρετων κατασκευών, δηλαδή αυθαίρετα σε δάση, δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις, περιοχές αιγιαλού παραλίας, ρέματα και εν γένει σε προστατευόμενες περιοχές.

Τα συγκεκριμένα έργα κατεδάφισης τελεσίδικα αυθαίρετων κατασκευών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων έχουν ήδη ενταχθεί στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2019» ύψους 6,28 εκατ. ευρώ.

Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για τις οποίες έχουν δεσμευθεί τα υψηλότερα ποσά είναι: Αττικής, Κρήτης, Πελοποννήσου – Δυτικη΄ςΕλλάδας – Ιονίου, και Αιγαίου.

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024