Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ένα «ηθικό πλεονέκτημα» που δεν υπήρξε ποτέ

Ένα «ηθικό πλεονέκτημα» που δεν υπήρξε ποτέ

Το κόμμα με τη βαριά ιδεολογία μετατράπηκε σε «μαγαζί», υπουργοί φέρoνται να γνωρίζουν για το «outsourcing» άλλων υπουργών, να εκφράζουν προθυμία να τα ψάλουν σε μια «τύπισσα» της Δικαιοσύνης που ξεστρατίζει και να μπλέκουν σε μια φαινομενικά άσχετη συζήτηση τη σύζυγο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Όταν μεταφέρεις την πολιτική μάχη στο πεδίο της ηθικής, οι πιθανότητες στο τέλος να χάσεις είναι περίπου 99%»: η φράση ανήκει σε έναν πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, που διαχειρίστηκε πολλές από τις μεγάλες αποφάσεις στις αρχές της κρίσης.

Έζησε, δηλαδή, από πρώτο χέρι πώς μια πολιτική αντιπαράθεση μπορεί να καταλήξει στην ηθική απαξία ενός κόμματος. Σύμφωνα με τη δική του στατιστική, η «πράσινη» περίπτωση ήταν η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε τη μάχη στο πεδίο της ηθικής – και, εκείνον τον Ιανουάριο του 2015, κέρδισε την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων.

Δύο ήταν οι λόγοι που ένα σημαντικό κομμάτι ψηφοφόρων μετακινήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ: η εφαρμογή της λιτότητας για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και η σταδιακή ταύτιση του παλιού κομματικού συστήματος με φαινόμενα διαφθοράς. Τάση που ενθάρρυνε, πρώτος απ’ όλους, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, συστήνοντας στην πολιτική ζωή της χώρας το «ηθικό πλεονέκτημα».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Μυρτώς Λαλιούτη στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ που κυκλοφορούν

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024