Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Απίστευτες εικόνες συνωστισμού στη Βρετανία - Το αδιαχώρητο στις παραλίες του Νότου

Κοροναϊός : Απίστευτες εικόνες συνωστισμού στη Βρετανία – Το αδιαχώρητο στις παραλίες του Νότου

Δεν παίρνουν στα σοβαρά τις προειδοποιήσεις των Αρχών για τον κοροναϊό οι Βρετανοί, που μπροστά στον καύσωνα, «ξέχασαν» την πανδημία και την Πέμπτη ξεχύθηκαν στις παραλίες του νότου, όπου κυριολεκτικά στοιβάχτηκαν ο ένας πάνω στον άλλο.

Δεν παίρνουν στα σοβαρά τις προειδοποιήσεις των Αρχών για τον κοροναϊό οι Βρετανοί, που μπροστά στον καύσωνα, «ξέχασαν» την πανδημία και την Πέμπτη ξεχύθηκαν στις παραλίες του νότου, όπου κυριολεκτικά στοιβάχτηκαν ο ένας πάνω στον άλλο.

Μισό εκατομμύριο πολίτες παρά την απειλή του κοροναϊού, αγνόησαν τις εκκλήσεις για τήρηση των μέτρων προστασίας και συνέρρευσαν στο παραθαλάσσιο θέρετρο Μπόρνμουθ κατά την πιο ζεστή ημέρα του χρόνου, με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να κηρύξουν την περιοχή σε κατάσταση συναγερμού.

Οι εικόνες είναι σοκαριστικές:

4ο  τόνοι σκουπιδιών στις παραλίες

Η δημοτική αρχή που έχει αρμοδιότητα για τις περιοχές του Μπόρνμουθ, του Πουλ και του Κράιστσερτς, δήλωσε ότι αναγκάστηκε να ενεργοποιήσει όλες τις υπηρεσίες της για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Ένας τοπικός βουλευτής δήλωσε ότι η κατάσταση στην περιοχή έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο και η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να παρέμβει για να βοηθήσει τις τοπικές αρχές.

Η προσέλευση χιλιάδων πολιτών προκάλεσε κυκλοφοριακή συμφόρηση στην περιοχή, ενώ σημειώθηκαν πολλά περιστατικά παράνομης στάθμευσης, αντικοινωνικής συμπεριφοράς –περιλαμβανομένων καβγάδων λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ– και σωροί από σκουπίδια βρίσκονταν στο τέλος της ημέρας στις παραλίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι αυτοκινητιστές χρειάστηκε να περιμένουν στην ουρά έως και δύο ώρες για να παρκάρουν στους χώρους στάθμευσης του Μπόρνμουθ. Η δημοτική αρχή καταγγέλλει εκατοντάδες περιπτώσεις παράνομης στάθμευσης με τον αριθμό ρεκόρ των 558 προστίμων να έχουν επιβληθεί το διήμερο, ενώ οι λουόμενοι άφησαν πίσω τους απορρίμματα που υπολογίζονται σε 40 τόνους, σύμφωνα με τον Guardian.

«Σταματήστε να έρχεστε»

Η επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου του Μπόρνμουθ, Βίκι Σλέιντ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ανεύθυνη συμπεριφορά τόσων πολλών ανθρώπων είναι απλά σοκαριστική και οι υπηρεσίες μας έχουν τεντωθεί στο απόλυτο όριό τους στην προσπάθεια να κρατήσουν τους πάντες ασφαλείς. Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να κηρύξουμε σοβαρό περιστατικό για να προκληθεί αντίδραση από τις υπηρεσίες άμεσης δράσης».

Η κ. Σλέιντ μάλιστα τόνισε: «Δεν είμαστε σε θέση να υποδεχθούμε επισκέπτες σε τέτοιους αριθμούς. Σας παρακαλώ σταματήστε να έρχεστε».

Η κήρυξη συναγερμού σε μια περιοχή επιτρέπει στο Δημοτικό Συμβούλιο να επιστρατεύσει επιπλέον δυνάμεις, περιλαμβανομένης της αστυνομίας.

Η κυβέρνηση πάντως διστάζει να κλείσει τις παραλίες, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιούστις τονίζοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει να συνεργαστούν με την κυβέρνηση και να τηρούν τις οδηγίες για την προστασία από τον κοροναϊό.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ υπαινίχθηκε ότι οι παραλίες θα κλείσουν αν αυξηθούν τα κρούσματα.

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024