Το Συμβούλιο της Επικρατείας τίμησε τον Αθανάσιο Ράντο
Ο υπουργός Δικαιοσύνης σε σύντομο χαιρετισμό του χαρακτήρισε συγκινητική την σημερινή εκδήλωση στο ΣτΕ, η οποία οριοθέτησε το τέλος μιας περιόδου για τον κ. Ράντο αλλά παράλληλα, σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας αρχής.
Με μία τιμητική συνεδρίασή της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αποχαιρέτησε τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αθανάσιο Ράντο οποίος μετά από 42 χρόνια διαδρομής στο χώρο της Δικαιοσύνης αποχωρεί στις 30 Ιουνίου 2020 από το δικαστικό σώμα, λόγω ορίου ηλικίας.
Στην τιμητική συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτριος Κράνης, ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και Βασίλης Πλιώτας, αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής, πρώην πρόεδροι του ΣτΕ, καθηγητές Πανεπιστήμιων των Νομικών Σχολών, δικαστές, κ.λπ.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης σε σύντομο χαιρετισμό του χαρακτήρισε συγκινητική την σημερινή εκδήλωση στο ΣτΕ, η οποία οριοθέτησε το τέλος μιας περιόδου για τον κ. Ράντο αλλά παράλληλα, σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας αρχής.
Ο κ. Ράντος επισήμανε ότι «δεν είναι εύκολο να αποχαιρετάς κάτι που είναι σπίτι σου, δεν είναι εύκολο να αποχαιρετάς κάποιους, που είναι η οικογένεια σου, κάτι που επί 42 χρόνια υπήρξε η ζωή σου».
Δεν παρέλειψε ο κ. Ράντος, απευθυνόμενος κατά κανόνα στους νέους δικαστές του ΣτΕ, να επισημάνει ότι «οι θεσμοί από το εσωτερικό τους φθείρονται και όχι από τις, άλλωστε αναπόφευκτες, εξωτερικές επιθέσεις».
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Ράντος για το υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΣτΕ και δεν είναι άλλο «από το έγκαιρο και το επίκαιρο απονομής της Δικαιοσύνης».
Για την δικαστική διαδρομή και το κύρος του κ. Ράντου αναφέρθηκαν οι αντιπρόεδροι του ΣτΕ Μαίρη Σάρπ, Δημήτρης Σκαλτούνης, Παναγιώτης Ευστρατείου, Μαρία Κωνσταντινίδου, οι καθηγητές των Νομικών Σχολών Νίκος Κλαμαρής και Σπύρος Βλαχόπουλος και ο πρόεδρος της Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος. Μάλιστα, ο τελευταίος εκ μέρους όλων των δικαστών του ΣτΕ, προσέφερε στον κ. Ράντο ένα πίνακα του Κωνσταντίνου Βολανάκη.
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα! (vid)
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Μία λύση – ανάσα
- Γάλλος ποδηλάτης που έκανε το γύρο της Ευρώπης βρέθηκε λόγω… GPS σε καταυλισμό στο Μενίδι, όπου τον λήστεψαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)




















![Τα κρίσιμα πρώτα λεπτά της πυρκαγιάς στη Φιλοθέη: Πώς οι φλόγες κύκλωσαν τη βιομηχανική ζώνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_4-7-26_22_55_541783200144-2-315x220.jpg)












































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442