
Κομισιόν: Δεν θα επηρεάσουν οι ΗΠΑ τις αποφάσεις ΕΕ για τους ταξιδιώτες
Δεν υπάρχει προς το παρόν απόφαση για τις χώρες που θα συμπεριληφθούν στη λίστα των κρατών από τα οποία θα μπορούν οι ταξιδιώτες να εισέρχονται στην ΕΕ, απάντησε ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν Αλνταμπέρ Γενς
Δεν υπάρχει προς το παρόν απόφαση για τις χώρες που θα συμπεριληφθούν στη λίστα των κρατών από τα οποία θα μπορούν οι ταξιδιώτες να εισέρχονται στην ΕΕ, απάντησε ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν Αλνταμπέρ Γενς, ερωτηθείς σχετικά με την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα κράτη μέλη στη σταδιακή άρση των περιορισμών. Το βασικό μας μέλημα είναι η δημόσια υγεία και επίσης να είμαστε σίγουροι ότι οι ταξιδιώτες θα είναι ενήμεροι καθώς προχωρούμε» σημείωσε ο Γενς.
Επιπροσθέτως, σχετικά με το πώς θα αντιδράσει η ΕΕ σε ενδεχόμενη επιβολή δασμών σε ευρωπαϊκά προϊόντα από την πλευρά των ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ερίκ Μαμέρ τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπεισέλθει σε θεωρίες «σε σχέση με το τι αποτελεί κίνητρο για την απόφαση των ΗΠΑ για κυρώσεις σε ευρωπαϊκά προϊόντα» και πρόσθεσε πως το θέμα παραμένει ότι «η ΕΕ έχει μία εσωτερική διαδικασία για να καθορίσει από ποιες χώρες θα ήταν ασφαλές να δεχτεί ταξιδιώτες».
Ο Ερίκ Μαμέρ τόνισε ότι «όποιες αποφάσεις λάβουν ή δεν λάβουν οι ΗΠΑ (σχετικά με τους δασμούς), δεν θα επηρεάσουν τις εσωτερικές διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Α1 μπάσκετ Γυναικών: Αναβολή στους τελικούς μέχρι την απόφαση του αθλητικού δικαστή για το πρώτο παιχνίδι
- Το λάθος που κάνουν αρκετοί οδηγοί όταν παρκάρουν – Ποιος ο κίνδυνος και ποιες οι πιθανές κυρώσεις
- Πόλεμος των άστρων: Προειδοποίηση- σοκ των ΗΠΑ για ρωσική πυρηνική επίθεση στο διάστημα
- Η δωδεκάδα του Παναθηναϊκού κόντρα στην Εφές
- Ο Πιτ Χέγκσεθ διάβασε ψεύτικο στίχο της Βίβλου από το… Pulp Fiction στο Πεντάγωνο
- Αεροπορικό σοκ: Η Ευρώπη ξεμένει από καύσιμα, οι εταιρείες καθηλώνουν τα αεροπλάνα


