Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ορκωμοσία του κυρίου Διοικητή

Η Ορκωμοσία του κυρίου Διοικητή

Ο Γιάννης Στουρνάρας θα... ξαναορκιστεί το Σάββατο

Ορκίζεται (για την ακρίβεια ξανά- ορκίζεται) το Σάββατο ο Γιάννης Στουρνάρας για άλλα έξι χρόνια διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. Η ορκωμοσία θα γίνει ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

Την προηγούμενη φορά που ο κ. Στουρνάρας ορκίστηκε ως κεντρικός τραπεζίτης, ορκίστηκε ενώπιον του Κάρολου Παπούλια και παρουσία του Γκίκα Χαρδούβελη (ήταν τότε υπουργός Οικονομικών διάδοχος του Στουρνάρα).

Εν συνεχεία ο κ. Στουρνάρας όρκισε τον έναν υποδιοικητή ενώπιον του Πρ. Παυλόπουλου και παρουσία του Γιάννη Βαρουφάκη. Τον έτερον υποδιοικητή παρουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Και νέες προβλέψεις για την ύφεση

Αυτό το Σαββατοκύριακο πάντως ο κ. Στουρνάρας δεν πρόκειται να πάει στην προσφιλή του Σύρο. Θα μείνει στην Αθήνα και μάλιστα στο γραφείο του βάζοντας τις τελευταίες πινελιές στην Εκθεση για τη Νομισματική Πολιτική που θα παραδώσει (σε στικάκι) την προσεχή Δευτέρα και θα έχει τις εκτιμήσεις του για την ύφεση. Και τούτο τη στιγμή που το ΔΝΤ αναφέρεται σε κρίση «άνευ προηγουμένου» λόγω κορωνοϊού.

Σχεδόν 5%, αναφέρει, ότι θα είναι η παγκόσμια κρίση το 2020. Σας υπενθυμίζω ωστόσο ότι εξαιτίας αυτής της εκθέσεως το καλοκαίρι του 2015 έγινε ένας μεγάλος χαμός από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του. Ηταν η περίοδος αυτή του 2015, που είχε διαταχθεί από την τότε Πρόεδρο της Βουλής η βίαιη προσαγωγή του στο Κοινοβούλιο.

Οι εξαγγελθείσες διορθωτικές κινήσεις

Εως τώρα, δηλαδή από την επιβολή του lockdown έως και σήμερα, ο κ. Στουρνάρας βρισκόταν συνεχώς στο γραφείο του στην Τράπεζα της Ελλάδος και επικοινωνούσε με τους συνεργάτες του, αλλά και με τους άλλους ευρωπαίους τραπεζίτες (καθώς και με την Κριστίν Λαγκάρντ) μέσω τηλεδιάσκεψης. Το πρώτο του ταξίδι το έχει προγραμματίσει στα τέλη Ιουλίου στην Φρανκφούρτη, στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ. Το ΔΣ της ΕΚΤ θα γίνει δια ζώσης, όπως δια ζώσης θα γίνει και η επόμενη Σύνοδος Κορυφής, στα μέσα Ιουλίου. Αντιθέτως το επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο (προς τα τέλη Ιουνίου) θα γίνει και αυτή τη φορά (εκτός απροόπτου) με τηλεδιάσκεψη. Ισως, λένε οι γνωρίζοντες, να είναι και το τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο που γίνεται με την παρούσα σύνθεση της κυβέρνησης. Επονται, βλέπετε, οι εξαγγελθείσες «διορθωτικές κινήσεις».

Πηγή: Βημαοδότης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024