Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκίνηση από την ευχαριστήρια επιστολή μιας 11χρονης προσφυγοπούλας προς τη δασκάλα της

Συγκίνηση από την ευχαριστήρια επιστολή μιας 11χρονης προσφυγοπούλας προς τη δασκάλα της

Η 11χρονη Αρεζού, παιδί προσφυγικής οικογένειας από το Αφγανιστάν, αποφοίτησε αυτές τις ημέρες από την έκτη τάξη και ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει τη δασκάλα της και τη Διεύθυνση του σχολείου για την ευκαιρία που της έδωσαν να ενταχθεί στην κοινωνία του νησιού και να μάθει καλά ελληνικά

Συγκίνηση προκαλεί η εκ βαθέων εξομολόγηση ενός μικρού κοριτσιού από το Αφγανιστάν προς τη δασκάλα της στο 15ο Δημοτικό Σχολείο της Μυτιλήνης.

Η 11χρονη Αρεζού, παιδί προσφυγικής οικογένειας από το Αφγανιστάν, αποφοίτησε αυτές τις ημέρες από την έκτη τάξη και ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει τη δασκάλα της και τη Διεύθυνση του σχολείου για την ευκαιρία που της έδωσαν να ενταχθεί στην κοινωνία του νησιού και να μάθει καλά ελληνικά.

Η οικογένεια της Αρεζού, οι γονείς της και η μικρή της αδελφή, βρίσκονται στη Λέσβο από τον Φεβρουάριο του 2019. Οι γονείς ήθελαν να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, όπως το ήθελε πολύ και η ίδια η Αρεζού η οποία από την πρώτη στιγμή άρχισε να διακρίνεται στην τάξη.

Η πρόοδος που επιδείκνυε η 11χρονη έγινε αμέσως αντιληπτή από τη δασκάλα της, την κυρία Ειρήνη, η οποία -όπως λέει η μητέρα της 11χρονης- «έπαιρνε τηλέφωνο τόσο η ίδια όσο και η Διεύθυνση του Σχολείου να ενημερώσουν για την πρόοδο του παιδιού».

Τελειώνοντας το σχολείο η Αρεζού αποφάσισε να στείλει την ευχαριστήρια επιστολή για να εκφράσει την ευγνομωσύνη της για τα πολύ καλά ελληνικά, που όντως έμαθε:

«Αγαπητό μου σχολείο,

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη δυνατότητα που μου δώσατε αυτή τη σχολική χρονιά, να μάθω μαζί με Έλληνες μαθητές και να ενταχθώ στη σχολική κοινότητα. Είμαι τόσο χαρούμενη που είχα την ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσω το σχολείο αλλά επίσης να προσαρμοστώ σε ένα νέο περιβάλλον παρά τα γλωσσικά εμπόδια. Η υποστήριξη των δασκάλων είναι πραγματικά αυτό που έκανε την εμπειρία μου τόσο μοναδική, γιατί οι δάσκαλοί μου, μου έδωσαν ξεχωριστό μάθημα για να μάθω τη γλώσσα. Θα θυμάμαι τους δασκάλους και τους μαθητές αυτού του σχολείου για πάντα.

Σας ευχαριστώ ξανά για όλη την καταπληκτική δουλειά που έχετε κάνει και σας εύχομαι ό,τι καλύτερο. Είμαι ευγνώμων στους δασκάλους του σχολείου, το διευθυντή και τη διοίκηση για την καλοσύνη και όλες τις προσπάθειές τους κατά τη διάρκεια αυτού του ακαδημαϊκού έτους. Ελπίζω ότι περισσότεροι πρόσφυγες θα μπορέσουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά μου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024