Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η σύνθεση του νέου ΔΣ του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)

Η σύνθεση του νέου ΔΣ του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)

Με παρεμβάσεις φορέων, εκπροσώπων και μελών του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ολοκληρώθηκε η 28η ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Η σύνθεση του νέου ΔΣ.

Ανακοινώθηκε η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), όπως προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της 28ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου. Πρόεδρος παραμένει κ. Γιάννης Ρέτσος.

Η νέα σύνθεση του ΔΣ

Πρόεδρος: Ρέτσος Α. Γιάννης, ELECTRA HOTELS & RESORTS

Α’ Αντιπρόεδρος: Τάσιος Γρηγόρης, πρόεδρος ΠΟΞ

Αντιπρόεδροι: Βασιλάκης Ευτύχιος, HERTZ– AEGEAN– OLYMPICAIR, Καλλίνικος Καλλίνικος, GOLDAIR HANDLING, Τοκούζης Παναγιώτης, Πρόεδρος ΣΕΤΚΕ, Τσιλίδης Λύσανδρος, Μέλος ΔΣ ΗΑΤΤΑ

Αντιπρόεδρος Οικονομικών: Γιαννούλης Εμμανουήλ, GIANNOULIS HOTELS & RESORTS

Γενικός Γραμματέας: Βερνίκος Γιώργος, VERNICOS YACHTS, Πρόεδρος ΟΚΕ

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Παράσχης Ιωάννης, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

Μέλη: Αλεξόπουλος Κωνσταντίνος, DOMOTEL KASTRI, Βούλγαρης Χαράλαμπος, KONTOKALI BAY RESORT & SPA, Θεοφανοπούλου Μαρία, GREEKTRAVELPAGES, Κοκοτός Φώτιος – Ιωσήφ, ELOUNDA HOTELS & RESORTS, Κωνσταντακόπουλος Αχιλλέας, TEMES AE, Κωνσταντινίδης Αθηναγόρας, ΑΙΘΡΙΟΝ ΠΑΛΑΣ ΑΕ, Λασκαρίδη Χλόη, ΛΑΜΨΑ AE, Μαρούλης Άρης, MAROULIS TRAVEL, Μήτσης Σταύρος, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ MITSISCOMPANYAE, Σακέλλης Μιχάλης, Πρόεδρος ΣΕΕΝ, Σμπώκου Αγάπη, PHAEA RESORTS, Στυλιανόπουλος Ανδρέας, NAVIGATOR TRAVEL, Χατζηκωνσταντίνου Κωνσταντίνος, ΑΦΟΙ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Α.Ε.

Αριστίνδην Μέλη: Καραβίας Φωκίων, EUROBANK, Μαρίνης Άρης, Πρόεδρος ΓΕΠΟΕΤ

Παρεμβάσεις φορέων

Με παρεμβάσεις φορέων, εκπροσώπων και μελών του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ολοκληρώθηκε η 28η ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

H κλειστή συνεδρίαση της συνέλευσης ξεκίνησε με χαιρετισμό του διευθύνοντα συμβούλου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννη Παράσχη, ο οποίος σημείωσε ότι 1η Ιουλίου, σηματοδοτεί την έναρξη της δύσκολης πορείας ανάκαμψης αερομεταφορών και τουρισμού. Όπως είπε, σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη πραγματικότητα, είναι πρωτίστως αναγκαία η μέριμνα για την επιβίωση των επιχειρήσεων και την απασχόληση. Με κοινωνική ευθύνη και δίκαιο επιμερισμό των βαρών της κρίσης, κράτος, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, πρέπει να προστατεύσουμε την εργασιακή ειρήνη και την κοινωνική συνοχή, με στόχο τη σταδιακή επαναφορά σε μια νέα κανονικότητα, ανάφερε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της AEGEAN, Ευτύχιος Βασιλάκης, υπογράμμισε ότι η εταιρία συνεχίζει να παραλαμβάνει αεροπλάνα παρά την κρίση και στηρίζει τις ανάγκες όσο το δυνατό περισσότερων περιοχών της χώρας, στη δύσκολη συγκυρία για να διασφαλιστεί ένα ισχυρότερο προϊόν για το 2021 και το μέλλον. Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η μελλοντική κεφαλαιοποίηση της θετικής εικόνας της χώρας. Χρέος μας η ανταπόκριση στις νέες ανάγκες επιβατών μας, η στήριξη του παραγωγικού μας πυρήνα και των εργαζομένων μας, για να μπορέσουμε, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να συμβάλουμε εκ νέου στην αναπτυξιακή δυναμική, ανάφερε μεταξύ άλλων.

Στο μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της Εurobank, Φωκίωνας Καραβίας, επεσήμανε ότι το 2020 είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, όμως δεν είναι μια χαμένη χρονιά.

«Η χώρα μας ξεχώρισε με θετικό τρόπο στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αξιοποίησε επικοινωνιακά την επιτυχία, βελτιώνοντας σημαντικά το brandname της χώρας. Το κέρδος είναι μεγάλο και κεφαλοποιήσιμο για το σύνολο της οικονομίας, αλλά ιδιαίτερα για τον τουρισμό. Αυτή είναι η ευκαιρία μας να αυξήσουμε το μερίδιο αγοράς στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Ήμασταν τράπεζα του Τουρισμού όταν στήριζε την οικονομία, είμαστε και σήμερα. Οι καλές μέρες θα ξαναέρθουν και θα είμαστε και τότε μαζί», ανέφερε ο κ. Καραβίας

Επίσης, ο γενικός διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, Ηλίας Κικίλιας, παρουσίασε τις δράσεις του Ινστιτούτου και επισήμανε ότι: «Η παρούσα συγκυρία αποτελεί και μια τεράστια ευκαιρία για τον επαναπροσδιορισμό της τουριστικής στρατηγικής μας.»

«Η βιωσιμότητα, η αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, οι δημόσιες υποδομές, η αποτελεσματική διαχείριση των προορισμών και η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, αποτελούν τις πρωταρχικές προϋποθέσεις για την εμβάθυνση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας. Αυτά είναι τα πεδία στα οποία θα επικεντρωθεί η δραστηριότητα του ΙΝΣΕΤΕ τα επόμενα χρόνια» εξήγησε.

Οι δράσεις της Marketing Greece για το έτος 2019 παρουσιάστηκαν από την διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας, Ιωάννα Δρέττα, η οποία τόνισε: «Ανάγκη όσο ποτέ για τον ελληνικό τουρισμό οι συνέργειες και οι συνεργασίες».

Στο πλαίσιο της 28ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ, προηγήθηκε, την Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και το προεδρείο του ΣΕΤΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024