Έντονα πτωτικά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, υποχωρώντας προς τα επίπεδα των 650 μονάδων.

Η αγορά ακολουθεί το αρνητικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών στον απόηχο των χθεσινών απωλειών στη wall Street, καθώς η αύξηση των νέων κρουσμάτων του κοροναϊού στις ΗΠΑ και σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης μετριάζει τις ελπίδες των επενδυτών για μια σχετική γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποβάθμισε περαιτέρω τις εκτιμήσεις του για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας προειδοποιώντας ότι η αβεβαιότητα παραμένει ιδιαίτερα υψηλή.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 652,22 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,92%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,47εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 2,11 %, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,19%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφει μόνο η μετοχή της Ελλάκτωρ(+2,30%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC(-4,13%), της Εθνικής (-3,25%), της Πειραιώς (-3,00%) και της Eurobank(-2,91%).

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης της Ακίνητης Περιουσίας (+0,58%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-3,48%) και των Τραπεζών (-3,32%).

Ανοδικά κινούνται 13 μετοχές, 30 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ειδησεοφωνική Ελλάς +44,18% (λόγω της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για τις μετοχές της εταιρείας το ανώτατο όριο διακύμανσης μόνο για σήμερα είναι +44,18%) και Mermeren+10,63%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Αφοί Κορδέλλου -4,35% και Coca Cola HBC-4,13%.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο