Δύο χειρόγραφα βιβλιαράκια με σχέδια και κείμενα του Piero Fornasetti στάθηκαν αφορμή για να παρουσιάσει ο ιταλικός οίκος πέντε διαφορετικές προτάσεις διακόσμησης εσωτερικού χώρου.

Στα «Ασυνήθιστα Σαλόνια» -με επωνυμίες Leopardo, Facciata Quattrocentesca, Malachite, Soli a Ventaglio και Solitario- σοφάδες, πολυθρόνες, πάγκοι συμπληρώνονται με τραπέζια, φωτιστικά, καθρέφτες και άλλα αξεσουάρ, δίνοντας μια ειρωνική νότα στο καθιστικό.

Στα δύο βιβλιαράκια που ανασύρθηκαν προσφάτως από το Αρχείο Fornasetti, o Piero απεικονίζει ήλιους με ανθρώπινο πρόσωπο και άλλα ασυνήθιστα χαρακτηριστικά.

Σε ένα από τα «Ασυνήθιστα Σαλόνια», το Solitario («sole» σημαίνει «ήλιος» στα ιταλικά), αυτές οι εικόνες που έρχονται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα, χρησιμοποιούνται ως διακόσμηση των επίπλων.

«Από μια συλλογή χιουμοριστικών σχεδίων που είχε κάνει ο πατέρας μου, με αυτή την ελαφρότητά του που ποτέ δεν διακρινόταν από ευσυγκινησία, αναδύθηκε μια επιθυμία να δημιουργήσουμε χώρους οι οποίοι γεννούν μια ειδική ατμόσφαιρα για μια περίοδο και έναν τόπο που για μια φορά ακόμη θα μοιραστούμε» εξήγησε ο Barnaba Fornasetti.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο