Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Το παιδί πείναγε και εγώ δεν είχα»: Σοκάρουν τα λόγια της μητέρας που είδε την κόρη της να λιποθυμά από την πείνα

«Το παιδί πείναγε και εγώ δεν είχα»: Σοκάρουν τα λόγια της μητέρας που είδε την κόρη της να λιποθυμά από την πείνα

Η μητέρα έμεινε χωρίς εργασία λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο νησί από τον κοροναϊό.

Θλίψη και προβληματισμό προκαλεί η είδηση που κάνει από το πρωί τον γύρο των ελληνικών ΜΜΕ σχετικά με ένα 9χρονο κοριτσάκι στην Ρόδο το οποίο λιποθύμησε μέσα σε έναν φούρνο από την πείνα.

Το περιστατικό επιβεβαιώνει και η μητέρα της 9χρονης, η οποία μάλιστα περιέγραψε την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει καθώς είναι άνεργη εδώ και ένα χρόνο.

«Η κόρη μου λιποθύμησε από την πείνα. Είμαι άνεργη εδώ και τόσους μήνες. Είμαι ξενοδοχοϋπάλληλος. Έχω να εργαστώ από πέρυσι τον Αύγουστο. Απολυθήκαμε, ήμασταν εποχικοί εργαζόμενοι», είπε η μητέρα μιλώντας στο Star τονίζοντας πως δεν έχει καμία πηγή εισοδήματος πια.

«Δεν έχουμε να φάμε. Το παιδί πείναγε και εγώ δεν είχα. Θέλω να το πάω στο γιατρό απλά επειδή έγινε ντόρος αποφεύγω πάρα πολύ για το παιδί μου. Πρέπει να βοηθήσουν τους ανθρώπους που είναι άνεργοι αυτή τη στιγμή. Είμαστε άνεργοι».

Συγκλονίζει η ιστορία του 9χρονου κοριτσιού

Όπως αναφέρει η dimokratiki.gr πρόκειται για την κόρη ξενοδοχοϋπαλλήλου που έχει μείνει χωρίς εργασία λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο νησί από τον κοροναϊό.
Η γυναίκα έχει δύο κοριτσάκια εννέα ετών και προσπαθεί να μεγαλώσει μόνη της τα παιδιά της, καθώς πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια.

Το επίδομα των 800 ευρώ εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα και η ίδια παραμένει άνεργη με τις υποχρεώσεις να συσσωρεύονται, αδυνατώντας να καλύψει τις ανάγκες της μονογονεϊκής οικογένειάς της.

Το απόγευμα της Δευτέρας, όπως αναφέρει η dimokratiki.gr, η μητέρα με την κόρη της, μπήκαν μέσα στο φούρνο για να αγοράσει με τα ελάχιστα χρήματα που είχε πάνω της, ένα σκέτο ψωμάκι για να φάει η μικρή και να ξεγελάσει την πείνα της. Το παιδί όμως, νηστικό επί ώρες, λιποθύμησε μέσα στον φούρνο και έτσι αποκαλύφθηκε το δράμα που η αξιοπρεπής μητέρα, προσπαθεί να αντιμετωπίσει μόνη της.

Γέμισε με τρόφιμα το άδειο ψυγείο της μετά την παρέμβαση Συλλόγου

Η γυναίκα αναζητά εργασία για να μπορέσει να μεγαλώσει τα δίδυμα κοριτσάκια της και να μπορέσει να καλύψει τις υποχρεώσεις της, όπως με συνέπεια και αξιοπρέπεια κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Το άδειο ως χθες ψυγείο της γέμισε με τρόφιμα, έπειτα από την παρέμβαση του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Αγία Σοφία», που δια της προέδρου κ. Σοφίας Μανιά, ενδιαφέρθηκε αμέσως για την περίπτωση της συμπολίτισσάς μας.

Ήδη από χθες οι ανάγκες της οικογένειας σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης καλύφθηκαν από τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Αγία Σοφία» που έχει αναλάβει πλέον τη στήριξη της οικογένειας.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024