Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία : «Μαζικό» κύμα πτωχεύσεων φοβάται ο πρόεδρος του DIW

Γερμανία : «Μαζικό» κύμα πτωχεύσεων φοβάται ο πρόεδρος του DIW

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα τεράστιο κύμα πτωχεύσεων στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, μετά τις 30 Σεπτεμβρίου» τονίζει ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Έρευνών (DIW), Mάρτσελ Φράτσερ.

Το φόβο ότι «ο αριθμός των εταιρικών πτωχεύσεων στη Γερμανία θα αυξηθεί δραστικά το δεύτερο εξάμηνο του έτους» εξέφρασε ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Έρευνών (DIW), Mάρτσελ Φράτσερ.

«Μέχρι στιγμής, υπάρχουν μόνο μερικές χρεοκοπίες που σχετίζονται με τον κοροναϊό. Ωστόσο, πολλές από αυτές πιθανότατα μόνο αναβάλλονται», τόνισε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βερολίνου-Βρανδεμβούργου (RBB).

Έρχεται τεράστιο κύμα πτωχεύσεων το β’ εξάμηνο

«Υπάρχει μεν καθυστέρηση στην υποβολή αιτήσεων πτώχευσης, αλλά αυτό δείχνει επίσης και για ποια δύσκολη κατάσταση πρέπει να ετοιμαζόμαστε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα τεράστιο κύμα πτωχεύσεων στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, απλώς και μόνο επειδή πολλοί λένε προς το παρόν «θα τα καταφέρω», αλλά μετά τα πράγματα θα γίνουν πραγματικά δύσκολα.»

» Το βασικό ερώτημα είναι πόσο γρήγορα μπορεί να ανακάμψει η οικονομία» πρόσθεσε ο διακεκριμένος οικονομολόγος και -κατά τον γερμανικό τύπο- σύμβουλος της καγκελαρίου Μέρκελ.

Στο θέμα αυτό το DIW είναι λιγότερο αισιόδοξο από άλλα ινστιτούτα οικονομικών ερευνών: «Φέτος αναμένουμε ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά περισσότερο από 9% και θα ανακάμψει εν μέρει μόνο το επόμενο έτος. Αυτό σημαίνει για πολλές επιχειρήσεις ότι τα έσοδα και οι πωλήσεις δεν θα είναι τα ίδια όπως ήταν πριν από έξι μήνες.»

» Και μια επιχείρηση μπορεί ίσως να επιβιώσει τρεις μήνες, ίσως πέντε μήνες, αλλά εάν δεν έχει το 30% έως 40% των πωλήσεων, και μάλιστα για ένα ή δύο χρόνια, τότε είναι σχεδόν αδύνατο για πολλούς να επιβιώσουν», κατέληξε ο επικεφαλής του DIW.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, RBB

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024