Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Επιβολή lockdown σε κρατίδιο της Γερμανίας

Κοροναϊός : Επιβολή lockdown σε κρατίδιο της Γερμανίας

Ο πρωθυπουργός του ομόσπονδου κρατιδίου Αρμιν Λάσετ ανακοίνωσε ότι το τοπικό lockdown θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές στην Γερμανία με τον ρυθμό αναπαραγωγής του κοροναϊού να βρίσκεται στο 2,76 επηρεασμένος σε μεγάλο βαθμό από τοξικά ξεσπάσματα.

Μάλιστα, για πρώτη φορά, την Τρίτη, ανακοινώθηκε η επιβολή τοπικού lockdown στο Γκούντερσλος της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κοροναϊού μετά τον εντοπισμό εστίας μόλυνσης σε σφαγείο της περιοχής.

Σύμφωνα με το τοπικό «lockdown» που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός του κρατιδίου, ο ‘Αρμιν Λάσετ, και το οποίο επηρεάζει περίπου 370.000 κατοίκους, απαγορεύεται και πάλι η λειτουργία των κλειστών γυμναστηρίων, των κινηματογράφων, των μουσείων και των μπαρ, ενώ ακυρώνονται οι πολιτιστικές και άλλες μαζικές εκδηλώσεις. Οι επαφές περιορίζονται εκ νέου στα μέλη της οικογένειας, ενώ σε εξωτερικούς χώρους επιτρέπεται να βρίσκεται κανείς με το πολύ άλλα δύο άτομα, με τα οποία δεν ζει κάτω από την ίδια στέγη. Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί είχαν κλείσει ήδη από τις 17 Ιουνίου για τις θερινές διακοπές. Σε αντίθεση με τον Μάρτιο, δεν επιβάλλονται περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών, ωστόσο ο κ. Λάσετ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην εγκαταλείψουν την περιοχή.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο εργοστάσιο «Τένιες», από το οποίο ξεκίνησαν τα κρούσματα, έχουν τεθεί σε καραντίνα περισσότερα από 5.500 άτομα. Κινητές ομάδες υγειονομικών υπαλλήλων, συνοδεία διερμηνέων και αστυνομίας, διενεργούν τεστ για κοροναϊό και ενημερώνουν τους εργαζόμενους, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από την Πολωνία, την Ρουμανία και την Βουλγαρία. Εν ανάγκη, οι όροι της καραντίνας «θα επιβληθούν», τόνισε ο ‘Αρμι

Ο πρωθυπουργός του ομόσπονδου κρατιδίου Αρμιν Λάσετ ανακοίνωσε ότι το τοπικό lockdown θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Η περιοχή του Γκούντερσλος έχει πληθυσμό 360.000 κατοίκους.

Δεύτερο κύμα στη Γερμανία;

Την ίδια στιγμή ο διευθυντής του Ινστιτούτου Robert Koch Λόταρ Βίλερ προειδοποίησε ότι η Γερμανία κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορονοϊού,   δηλώνοντας παράλληλα αισιόδοξος ότι μπορεί να προληφθεί.

Δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν επιβληθεί για την επιβράδυνση της μετάδοσης του κορονοϊού πρέπει να αρθούν, προειδοποίησε επίσης ο Λόταρ Βίλερ, ένας από τους επιφανέστερους επιδημιολόγους της Γερμανίας και πρόσθεσε ότι ο καλός εξαερισμός είναι σημαντικός παράγοντας για την μείωση του κινδύνου διασποράς των ιού μέσω των σταγονιδίων.

Το Ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε ότι ο ρυθμός αναπαραγωγής της επιδημίας Covid-19 (R 0) στη Γερμανία βρίσκεται στο 2,76, επηρεασμένος σε μεγάλο βαθμό από τοπικά ξεσπάσματα.

Η Γερμανία πρέπει να παραμείνει σε επιφυλακή τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η επιδημία δεν έχει τελειώσει, προειδοποιεί στην ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024