Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία: «Οι Έλληνες πυροβολούν τους πρόσφυγες με πραγματικές σφαίρες»

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία: «Οι Έλληνες πυροβολούν τους πρόσφυγες με πραγματικές σφαίρες»

Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για βίαιες επαναπροωθήσεις προσφύγων από την Ελλάδα τόσο στα χερσαία όσο και στα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία.

Για επίθεση με πραγματικές σφαίρες κατά των προσφύγων και των μεταναστών κατηγόρησε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Σελίμ Κιράν, την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δίκτυο TRT, ο Κιράν, μιλώντας στο πλαίσιο της 4ης Διάσκεψης των Βρυξελλών που διοργανώθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης με θέμα «Προστασία και υποστήριξη των εσωτερικά εκτοπισμένων», υποστήριξε ότι:

«Βλέπουμε ότι βίαια pushbacks γίνονται στα χερσαία σύνορά μας με την Ελλάδα και έχει υψωθεί ένα συρμάτινο τείχος. Η ελληνική ακτοφυλακή απομακρύνει σκάφη με μετανάστες, πυροβολώντας τους με πραγματικές σφαίρες. Αυτό είναι απαράδεκτο. Οι πρόσφυγες δεν πρέπει να υποβάλλονται σε απάνθρωπη μεταχείριση, ούτε να τους επιστρέφουν πίσω με την βία. Όλοι πρέπει να συμμορφωθούμε προς τις διεθνείς μας υποχρεώσεις μας».

«Περιμένουμε η Ευρώπη να τηρήσει τις υποσχέσεις της»

Ο Σελίμ Κιράν ανέφερε ότι η συμφωνία της 18ης Μαρτίου 2016 είναι σημαντική για την συνεργασία μεταξύ Τουρκίας-ΕΕ στο προσφυγικό, ωστόσο κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Ευρώπη για μη τήρηση των υποχρεώσεών της. Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε μάλιστα ποιες είναι οι απαιτήσεις της Τουρκίας από την Ευρώπη, προκειμένου να συνεχιστεί η συνεργασία στο μεταναστευτικό.

«Οι προσδοκίες μας από την ΕΕ έγκεινται στην συνεργασία με την Τουρκία για την άρση του καθεστώτος της βίζας για τους πολίτες μας, τη θέση σε εφαρμογή του εθελοντικού Ανθρωπιστικού Προγράμματος, την άμεση παράδοση των 3+3 δις. ευρώ στην Τουρκία, την επικαιροποίηση της συμφωνίας Τελωνειακής Ένωσης, το άνοιγμα καινούριων κεφαλαίων διαπραγμάτευσης, την εξασφάλιση της επιστροφής των προσφύγων στη Συρία υπό καλύτερες ανθρώπινες συνθήκες. Θέλουμε μια ισχυρότερη δέσμευση εκ μέρους της ΕΕ σε αυτά τα ζητήματα», δήλωσε ο Σελίμ Κιράν κάνοντας για άλλη μια φορά σαφές ότι η Τουρκία δεν μπορεί να επωμιστεί μόνη της όλο το βάρος του προσφυγικού/μεταναστευτικού.

«Χρειαζόμαστε αλληλεγγύη. Η αποτελεσματική διεθνής συνεργασία είναι πιο σημαντική από ποτέ», τόνισε.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024