Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Θέατρο Λισέου της Βαρκελώνης άνοιξε με φυτά αντί για θεατές

Το Θέατρο Λισέου της Βαρκελώνης άνοιξε με φυτά αντί για θεατές

Στην πρώτη παράσταση στο φημισμένο Θέατρο Λισέου της Βαρκελώνης, 2.292 φυτά βρέθηκαν στη θέση των θεατών.

Ένα από τα ωραιότερα θέατρα όπερας στον κόσμο άνοιξε για πρώτη φορά μετά από την καραντίνα για μια συναυλία ενώπιον 2.292 φυτών.

Το φημισμένο Θέατρο Λισέου της Βαρκελώνης, χωρητικότητας περίπου 3.500 θέσεων, είναι ένα από τα στολίδια της πρωτεύουσας της Καταλονίας από το 1847 όταν άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό. Στη σκηνή του έκαναν το ντεμπούτο τους μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία του λυρικού θεάτρου.

Το θέατρο παρέμεινε κλειστό από 1994 έως το 1999 λόγω καταστροφών από πυρκαγιά και έκλεισε ξανά το διάστημα της έξαρσης της πανδημίας.

Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, το Λισέου επαναλειτούργησε για μια μοναδική συναυλία από το UceLi Quartet το οποίο ερμήνευσε το έργο του Giacomo Puccini’s «I Crisantemi» (Χρυσάνθεμα) παρουσία 2.292 φυτών, ένα για κάθε απόντα θεατή στην πλατεία του θεάτρου.

Η συναυλία ήταν το πνευματικό παιδί του καλλιτέχνη Eugenio Ampudia, ο οποίος εμπνεύστηκε από την φύση που «ανέπνευσε» το διάστημα της καραντίνας.

«Άκουγα πολύ περισσότερα πουλιά να κελαηδούν και τα φυτά στον κήπο μου και έξω μεγάλωναν πιο γρήγορα» είπε πριν από την παράσταση, διάρκειας μόλις λίγων λεπτών.

Το θέατρο ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει τα φυτά στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά τους το προηγούμενο διάστημα.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024