Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνολικά 15.400 Βούλγαροι ήρθαν στην Ελλάδα μετά την άρση των μέτρων

Συνολικά 15.400 Βούλγαροι ήρθαν στην Ελλάδα μετά την άρση των μέτρων

Πολλοί έχουν σπίτια στην Καβάλα και στα γύρω χωριά

Συνολικά 15.420 υπήκοοι Βουλγαρίας εισήλθαν στη χώρα από τους συνοριακούς σταθμούς Νυμφαίας και Ορμενίου την πρώτη εβδομάδα ανοίγματος των συνόρων, μετά και την άρση των περιορισμών που ίσχυσαν, το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο λήψης μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας του κοροναϊού.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από το συνοριακό σημείο διέλευσης Νυμφαίας πραγματοποίησαν είσοδο 9.890 υπήκοοι Βουλγαρίας ενώ από το Ορμένιο 5.530.

«Υπάρχει κινητικότητα και μπορούμε να μιλήσουμε για ένα καλό πρώτο δείγμα, το οποίο δείχνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, Απόστολος Παλακίδης. Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι βάση των μέχρι στιγμής στοιχείων των κρατήσεων στην περιοχή της Θράκης, τις οποίες χαρακτηρίζει αναμενόμενες, υπάρχει ένας «συγκρατημένος ρεαλισμός», εκτιμώντας ότι στη δεδομένη χρονική στιγμή, «η αισιοδοξία είναι λίγο υπερβολική».

Σε ό,τι αφορά στον τελικό προορισμό των υπηκόων της γείτονος που επισκέφθηκαν τη χώρα την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Παλακίδης δηλώνει ότι «διαμοιραστήκανε σε Αλεξανδρούπολη, Φανάρι και οι περισσότεροι στη Θάσο. Κάποιοι έχουν σπίτια στην περιοχή της Καβάλας και άλλοι μετακινούνται αυθημερόν. Η είσοδος στη χώρα δεν μεταφράζεται απαραίτητα και σε διανυκτέρευση σε κάποιο ξενοδοχείο», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Παλακίδης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024