
Ρωσία : Ο Πούτιν πρότεινε να αυξηθεί στο 15% ο φόρος εισοδήματος για τους εύπορους
Ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε η αύξηση αυτή να εφαρμοσθεί από 1ης Ιανουαρίου του 2021.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο διάγγελμα που απηύθυνε σήμερα, Τρίτη, προς τον ρωσικό λαό, πρότεινε να αυξηθεί στο 15% από 13% ο φόρος εισοδήματος για τους εύπορους Ρώσους, τα εισοδήματα των οποίων υπερβαίνουν τα πέντε εκατομμύρια ρούβλια τον χρόνο (64.284 ευρώ).
Ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε η αύξηση αυτή να εφαρμοσθεί από 1ης Ιανουαρίου του 2021.
60 δισ. ρούβλια στα κρατικά ταμεία
Τα έσοδα από μια τέτοια αύξηση του φόρου εισοδήματος θα φθάσουν τα 60 δισεκατομμύρια ρούβλια (770.552 εκατ. ευρώ) ετησίως , είπε ο Πούτιν, λέγοντας ότι μπορούν να διατεθούν για την θεραπεία παιδιών που πάσχουν από σοβαρές και σπάνιες ασθένειες, για την αγορά ακριβών φαρμάκων, ιατρικού εξοπλισμού και μέσα αποκατάστασης, όπως και για την διεξαγωγή χειρουργικών επεμβάσεων που γίνονται με την χρήση υψηλής τεχνολογίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-TASS
- Οι συγκλονιστικές δηλώσεις του Αντετοκούνμπο: «Παλιά πουλούσα ρολόγια για να ζήσω, τώρα υπάρχει σειρά με το όνομά μου»
- ΑΑΔΕ: Νέοι εκτεταμένοι έλεγχοι για τα νέα κόλπα στη φοροδιαφυγή
- Πήλιο: Σώος εντοπίστηκε ο 24χρονος που αγνοούνταν στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας
- Σούπερ μάρκετ: Ανοιχτά του Αγίου Πνεύματος – Τι ισχύει για λοιπά καταστήματα και επιχειρήσεις
- Το όμορφο βίντεο της ΚΑΕ Ολυμπιακός με τις στιγμές μετά τον τελικό της Euroleague
- Μηχανική βλάβη στο Flying Cat 4 πριν τον απόπλου από τον Πειραιά – Ταλαιπωρία για 436 επιβάτες





