Αυγά μελάτα : Πότε κινδυνεύετε από σαλμονέλα
Τα φαγητά που περιέχουν αυγό πρέπει να μαγειρεύονται τουλάχιστον στους 70° C
Επειδή υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από σαλμονέλα, τα αυγά πρέπει να μαγειρεύονται έως ότου τόσο η λευκή σάρκα, όσο και ο κρόκος είναι στερεά.
Τι πρέπει να γίνεται
Τα φαγητά που περιέχουν αυγό πρέπει να μαγειρεύονται τουλάχιστον στους 70° C!
Αν σας αρέσει «μελάτο» το αυγό ή χρειάζεστε ένα ωμό αυγό για το φαγητό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήδη παστεριωμένο, το οποίο έχει θερμανθεί σε μία θερμοκρασία που σκοτώνει τα βακτηρίδια.
Εάν μαγειρεύετε το μη-παστεριωμένο αυγό, μόνο έως ότου ο κρόκος είναι ακόμα υγρός (μελάτο), δεν θα φτάσει σε μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να εξοντωθούν όλα τα βακτήρια, με αποτέλεσμα να διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης.
Αν αυτό είναι ή όχι αποδεκτός κίνδυνος υγείας, είναι επιλογή σας!
Πηγή: thekitchn.com
- Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν (1-0) – Το post game του μεγάλου ημιτελικού
- Βγήκαν τα… χριστιανόμετρα πριν την κορύφωση του Θείου Δράματος
- Προϋπολογισμός: Το καθολικό Πάσχα ή η ακρίβεια έριξαν τα φορολογικά έσοδα;
- «Έθισαν τον 13χρονο και τον έκαναν διακινητή»
- «The Asunta Case»: Η αληθινή ιστορία της 12χρονης που δολοφονήθηκε από τους θετούς γονείς της
- Η Οικονομική Υστέρηση της Ελλάδας και η Ευρωζώνη