Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι να χάσετε θερμίδες και βάρος με εντελώς υγιεινό τρόπο.

Τρόποι να ακολουθήσετε

  • Ξεκινήστε με ένα ποτήρι νερό: Πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι με νερό προτού καθίσετε στο τραπέζι να φάτε. Αυτό θα σας κάνει να πεινάτε λιγότερο εκείνη τη στιγμή.
  • Επίσης, είναι πιθανό η αφυδάτωση του οργανισμού να σας κάνει να νιώθετε την κοιλιά σας να γουργουρίζει και τον εγκέφαλό σας να «ζητάει» τροφή.
  • Κάντε τα λαχανικά μέρος του φαγητού και μην τα βάζετε μόνο ως σαλάτα στο τραπέζι: Σε πολλά φαγητά μπορείτε να ενσωματώσετε λαχανικά (πχ σπανάκι) που εκτός από γεύση και χρώμα, θα σας κάνουν να νιώσετε ότι έχετε φάει μια αρκετά μεγάλη ποσότητα ενώ στην πραγματικότητα αρκετή από αυτή την ποσότητα θα είναι απλά λαχανικά με ελάχιστες θερμίδες.
  • Προσοχή στο… χρώμα του πιάτου: Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Έρευνα έδειξε πως, όταν το χρώμα του φαγητού πλησιάζει στο χρώμα του πιάτου (πχ λευκό ρύζι σε λευκό πιάτο), οι άνθρωποι σερβίρουν στο πιάτο τους 22% περισσότερη ποσότητα φαγητού. Επιλέγετε κάθε φορά ένα πιάτο που να έρχεται σε χρωματική αντίθεση με το φαγητό που έχετε. Έτσι θα «ξεγελάσετε» τον εγκέφαλο για να νομίζει ότι μια μικρότερη ποσότητα που έχετε μπροστά σας είναι αρκετή για να χορτάσετε.
  • Αφήστε την TV και… χαμηλώστε τα φώτα: Όχι, δεν πρόκειται για συμβουλές για μια ρομαντική βραδιά. Αλλά είναι σημαντικό να βάλετε τον εαυτό σας σε μα χαλαρή και ήρεμη διάθεση καθώς τρώτε. Ο πιο χαμηλός φωτισμός, ίσως λίγη απαλή μουσική και η ήπια κουβέντα στο τραπέζι, θα σας κάνουν να απολαύσετε το φαγητό καλύτερα. Ο εγκέφαλος επικεντρώνεται στο μάσημα και το φαγητό και στέλνει νωρίτερα το μήνυμα ότι έχετε χορτάσει.

Πηγή: health.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr