Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επικουρικές συντάξεις : Πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά 8 μηνών

Επικουρικές συντάξεις : Πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά 8 μηνών

Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Στις 9 Ιουλίου θα καταβληθούν σε περίπου 250.000 συνταξιούχους τα αναδρομικά 8 μηνών των επικουρικών συντάξεων.

Όπως υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Πέτσας, «για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων και την αποφυγή συνωστισμού στα τραπεζικά καταστήματα και στα ΑΤΜ οι συντάξεις του Ιουλίου θα καταβληθούν – όπως και τους προηγούμενους μήνες – σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Οι συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τέως ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ), θα καταβληθούν ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ τους σήμερα και στις 24 Ιουνίου. Οι συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ), θα καταβληθούν στις 26 Ιουνίου.

Οι συντάξεις του Δημοσίου, των τέως ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ θα καταβληθούν στις 29 Ιουνίου. Λίγο αργότερα, στις 9 Ιουλίου θα καταβληθούν σε περίπου 250.000 συνταξιούχους τα αναδρομικά 8 μηνών των επικουρικών συντάξεων, ενώ στο τέλος Ιουλίου για πρώτη φορά θα πληρωθούν μαζί κύριες και επικουρικές συντάξεις».

Στη συνέχεια ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «με διττό στόχο τη στήριξη της τουριστικής μας βιομηχανίας και την ανακούφιση των πιο αδύναμων νοικοκυριών έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους».

Αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής των παρόχων στο πρόγραμμα και στις 29 Ιουνίου θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους -μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr – η οποία θα λήξει στις 5 Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα έχει φέτος προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ – τριπλάσιο σε σχέση με πέρσι – και θα καλύψει 300.000 δικαιούχους υπερδιπλάσιους σε σχέση με πέρσι».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024