Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύμβουλος ασφαλείας Μητσοτάκη για Τουρκία: Έχουμε έτοιμες τις αντιδράσεις μας για όλα τα σενάρια

Σύμβουλος ασφαλείας Μητσοτάκη για Τουρκία: Έχουμε έτοιμες τις αντιδράσεις μας για όλα τα σενάρια

Σχετικά με την δήλωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, κου Φλώρου, ανέφερε πως αυτό που είπε δεν είναι έξω από το πλαίσιο της αποστολής του απλά η εκφορά του λόγου είναι θέμα και προσωπικού στυλ. Σε αυτό την δήλωση ήταν πολύ σαφές το μήνυμα του αρχηγού 

Το δικό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε μία μέρα μετά το ηχηρό μήνυμα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Φλώρου και ο Σύμβουλος ασφαλείας του Πρωθυπουργού, Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Μετά λοιπόν την φράση «Όποιος πατήσει τα πόδια του στο έδαφος, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι» που ανέφερε χτες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο σύμβουλος ασφαλείας του Πρωθυπουργού έκανε σαφές πως υπάρχουν έτοιμες αντιδράσεις για όλα τα σενάρια έντασης στο Αιγαίο.

«Θα φροντίσουμε ώστε να μην χρειαστεί να παραβιάσει η Τουρκιά κυριαρχικό μας δικαίωμα στην βάση του τουρκολιβυκου μνημονίου σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Διακόπουλος.

Η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων

Αναφορικά με το αν υπάρξει από την μεριά μας κάποια αντίδραση ο ίδιος σημειώνει πως ζούμε με την Τουρκία 50 χρόνια τώρα σε μια ενδιάμεση κατάσταση αυτό που λέγοταν στο παρελθόν μη πόλεμος ή και ψυχρή ειρήνη, άλλοτε με καλύτερες και άλλοτε με χειρότερες σχέσεις.  «Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να υπάρξει αντίδραση ή θερμό επεισόδιο όμως η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην βάση ενός παράνομου μνημονίου».

Εξηγώντας τον ρόλο του αναφέρει πως δεν υπήρχε στην Ελλάδα παλαιότερα αλλά είναι ένας θεσμός που υπάρχει σε πολλές χώρες. Λειτουργεί σαν επιτελικό όργανο του προέδρου από το οποίο ο Πρόεδρος περνάει την πολιτική ασφάλειας προς την δημόσια διοίκηση και τα υπουργεία αλλά και σαν συντονιστικό μεταξύ των υπουργείων και των υπηρεσιών που άπτονται της ασφάλειας.

Σχετικά με την δήλωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, κου Φλώρου, ανέφερε πως αυτό που είπε δεν είναι έξω από το πλαίσιο της αποστολής του απλά η εκφορά του λόγου είναι θέμα και προσωπικού στυλ. Σε αυτό την δήλωση ήταν πολύ σαφές το μήνυμα του αρχηγού

Τέλος όσον αφορά  τις δηλώσεις Τσαβούσογλου πως κάποια νησιά έχουν περισσότερη υφαλοκρηπιδα και άλλα λιγότερη υπογραμμίζει πως δεν τις «διαβάζει» σαν προαναγγελία για έρευνες  εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο επόμενο διάστημα αλλά σύμφωνα με τον ίδιο θέτει τις βάσεις ενός διαλόγου.

Στρατηγός Φλώρος : Όποιος τα βάλει με τις Ένοπλες Δυνάμεις θα πληρώσει μεγάλο κόστος

«Όποιος τα βάλει με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πληρώσει πολύ μεγάλο κόστος. Και αυτό το γνωρίζουν οι γείτονες».

Αυτό τόνισε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος κατά τη διάρκεια συνάντησης  του την Παρασκευή με τους συντάκτες του Υπουργείου Άμυνας στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε διεξοδικά στην ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να απαντήσουν και να αποτρέψουν οποιαδήποτε τουρκική ενέργεια.

Όπως σημείωσε είμαστε έτοιμοι και προετοιμαζόμαστε συνεχώς με συνεχείς ασκήσεις.

Υπάρχει είπε δέσμη κλιμακούμενων ενεργειών σε περίπτωση που οι Τούρκοι επιχειρήσουν να παραβιάσουν κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως αν αποπειραθουν να στείλουν ερευνητικό σκάφος εντός Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σε ο,τι φορά τη συνεχή προκλητικότητα των Τούρκων τόνισε ότι σίγουρα είναι απαράδεκτη αλλά δεν κατοχυρώνουν τίποτα. «Κατοχυρωνεις κάτι αν πατήσεις τα ποδαρια σου σε έδαφος. Όποιος όμως πατήσει σε έδαφος μας πρώτα θα τον…κάψουμε και μετά θα πάμε να δούμε ποιος είναι».

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024