Βελτιώνεται τα τελευταία 24ωρα η κατάσταση στην Ξάνθη με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ να συνεχίζουν του σαρωτικούς ελέγχους στην Ροδόπη.
Θετικό μάλιστα είναι το γεγονός πως μετά τις δεκάδες καταγραφές κρουσμάτων το περασμένο δεκαήμερο, χθες, Παρασκευή (19/06) για πρώτη ημέρα καταγράφηκε μόλις ένα θετικό κρούσμα COVID-19 στο μεγάλο Πομακοχώρι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης έχουν αναφερθεί περισσότερα από 120 κρούσματα τον Ιούνιο, κι ενώ όλο τον Μάιο τα κρούσματα σε όλη τη χώρα ήταν 299.
Μόνο ένα κρούσμα το τελευταίο 24ωρο
Αν και οι επιστήμονες στην αρχή είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για την επιδημιολογική εικόνα στην Ξάνθη, πλέον υπάρχει η εκτίμηση πως μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες η επιδημική έξαρση θα βρίσκεται υπό έλεγχο στην περιοχή.
Πάντως μέχρι στιγμής ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί από την Πολιτική Προστασία.
Ειδικότερα την περασμένη εβδομάδα είχαν εφαρμοστεί περιορισμοί στις λαϊκές αγορές, το υπαίθριο εμπόριο, τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών και τη χρήση μάσκας και στις δύο Περιφερειακές ενότητες Ξάνθης και Ροδόπης.
Υπενθυμίζεται ότι στους επίμαχους δήμους Μύκης και Ιάσμου επίσης είχαν τεθεί ακόμη περισσότερα περιοριστικά μέτρα, με δυνατότητα επανεκτίμησης μετά την πρώτη εβδομάδα.
Δέκα νέα κρούσματα και ένας θάνατος σήμερα
Χτες δέκα νέα κρούσματα κοροναϊού ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 3.237.
Εξ αυτών, το 55.0% αφορά άνδρες, ενώ 707 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.813 (56.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Από τα νέα κρούσματα τα δύο προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, τα τέσσερα από τη Ροδόπη, ενώ ακόμη τέσσερα είναι εισαγόμενα και εντοπίστηκαν [τα τρία από οδικές μεταφορές].
Επιπλέον, 10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 73 ετών. 3 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 189 θανάτους συνολικά στη χώρα. 59 (31.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας