Την Πέμπτη 18 Ιουνίου και την Παρασκευή 19 Ιουνίου ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, πραγματοποίησε υπηρεσιακές επισκέψεις στην Κάλυμνο, την Κω και τη Λέρο.

Ο Αρχηγός συνοδευόταν από το διοικητή της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, υποναύαρχο Λ.Σ. Ιωάννη Αργυράκη, το διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ/ΛΣ), πλοίαρχο Λ.Σ. Ιωάννη Παπαδάκη, και τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης του Α.ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Χριστιανό.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις νήσους Λέρο, Κάλυμνο και Κω συναντήθηκε με τους προϊσταμένους των οικείων λιμενικών Αρχών και ενημερώθηκε εκτενώς για τη δραστηριότητά τους, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στις λιμενικές Αρχές ο Αρχηγός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα στελέχη των υπηρεσιών, επισκέφθηκε τα πλωτά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που επιχειρούν στις ανωτέρω περιοχές και συνομίλησε με τους κυβερνήτες και τα πληρώματα αυτών.

Ο Αρχηγός συνεχάρη τα στελέχη για τον επαγγελματισμό και τη φιλοτιμία που επιδεικνύουν καθημερινά στην εκτέλεση της αποστολής τους, στις ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές που υπηρετούν, και τους προέτρεψε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο το έργο τους.

Επίσης, επισκέφθηκε την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου, όπου συναντήθηκε με το διοικητή και το προσωπικό της Σχολής, ενώ μαζί με το δήμαρχο Καλύμνου, Δημήτρη Διακομιχάλη, επισκέφθηκε το κτίριο που πρόκειται να διαθέσει ο Δήμος Καλυμνίων για τη στέγαση του νεοσύστατου Λιμενικού Φυλακίου Βαθέος Καλύμνου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, συναντήθηκε με τους δημάρχους Λέρου, Καλύμνου και Κω, τον αντιπεριφερειάρχη Επικοινωνιών και Μεταφορών Δωδεκανήσου, τον Έπαρχο Κω, τους προέδρους των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων Λέρου, Καλύμνου και Κω, καθώς και τους διοικητές των μονάδων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού που εδρεύουν στις εν λόγω νήσους, με τους οποίους συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο