Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρισμός: H Βρετανία συζητά για «αερογέφυρες» με Ελλάδα και τρεις ακόμη χώρες

Τουρισμός: H Βρετανία συζητά για «αερογέφυρες» με Ελλάδα και τρεις ακόμη χώρες

Όπως μεταδίδει το BBC, βρετανοί αξιωματούχοι βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με ομολόγους τους σε Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία. Το Ηνωμένο Βασίλειο ελπίζει ότι θα μπορεί να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τις «αερογέφυρες» στις 29 Ιουνίου

Τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για μερικές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, εξετάζει να χαλαρώσει η βρετανική κυβέρνηση από τις αρχές Ιουλίου.

Όπως μεταδίδει το BBC, βρετανοί αξιωματούχοι βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με ομολόγους τους σε Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία. Το Ηνωμένο Βασίλειο ελπίζει ότι θα μπορεί να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τις «αερογέφυρες» στις 29 Ιουνίου.

Η βρετανική κυβέρνηση είχε γνωστοποιήσει ότι οι κανονισμοί για την καραντίνα θα αναθεωρούνται κάθε τρεις εβδομάδες και στις 29 Ιουνίου ολοκληρώνεται για πρώτη φορά αυτή η χρονική περίοδος. «Αερογέφυρα» σημαίνει ότι δύο άνθρωποι που ταξιδεύουν ανάμεσα στις δύο χώρες δεν θα πρέπει να απομονώνονται μετά το ταξίδι.

Πότε θα ανακοινωθούν

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι πρώτες αερογέφυρες ίσως θεσπιστούν στις 4 Ιουλίου, ωστόσο η ημερομηνία αυτή δεν πρέπει να θεωρείται για κανέναν λόγο δεδομένη.

Αξιωματούχος που μίλησε στο BBC υποστήριξε πως η καραντίνα θα μπορέσει να διατηρηθεί ολόκληρο το καλοκαίρι για τις χώρες που δεν έχουν θεσπίσει «αερογέφυρες» με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Κυβερνητική πηγή τόνισε στην Telegraph ότι «το σχέδιο προβλέπει να ανακοινωθεί ένας μικρός αριθμός αεροπορικών «γεφυρών» στις 29 Ιουνίου, αν και δεν θα τεθεί σε ισχύ πριν τις 4 Ιουλίου. Προφανώς θα εξαρτηθεί από παράγοντες όπως οι επιστημονικές συμβουλές και τα κρούσματα κοροναϊού εκείνη την περίοδο».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων του τουριστικού τομέα της χώρας, η ανακοίνωση για τις αερογέφυρες θα συνοδευθεί και από αλλαγή της ταξιδιωτικής σύστασης του Foreign Office κατά των μη αναγκαίων ταξιδιών στο εξωτερικό.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024