ΚΙΝΑΛ: Οι τράπεζες να ενημερώσουν τη βουλή για Ταμείο Εγγυοδοσίας και «ΤΕΠΙΧ ΙΙ»
Τη σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, για να ενημερωθούν τα μέλη της από την πρόεδρο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και τους εκπροσώπους των τραπεζών για την πορεία υλοποίησης του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, του Ταμείου Εγγυοδοσίας, ζητούν πέντε βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής
Τη σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, για να ενημερωθούν τα μέλη της από την πρόεδρο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και τους εκπροσώπους των τραπεζών για την πορεία υλοποίησης του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, του Ταμείου Εγγυοδοσίας, ζητούν πέντε βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής τον Τομεάρχη Ανάπτυξης και βουλευτή Μιχάλη Κατρίνη.
Η κυβέρνηση αδυνατεί να στηρίξει τη ρευστότητα
Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Γιώργο Βλάχο, οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ καταλογίζουν αδυναμία στη κυβέρνηση να ενεργοποιήσει εργαλεία παροχής ρευστότητας για τις επιχειρήσεις, ενώ τονίζουν ότι οι περισσότερες που έχουν υποβάλει αιτήσεις δανειοδότησης για το ΤΕΠΙΧ ΙΙ και το Ταμείο Εγγυοδοσίας παραμένουν αποκλεισμένες από την ρευστότητα.
«Από τις 100.000 περίπου επιχειρήσεις που υπέβαλαν αίτηση για δάνεια συνολικού ύψους 10 δισ. ευρώ για το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, έχουν εγκριθεί μόλις 10.150 αιτήσεις από την Αναπτυξιακή Τράπεζα, συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου 1,29 δισ. ευρώ.
Παράλληλα στο πρόγραμμα του Ταμείου Εγγυοδοσίας, με δάνεια εγγυημένα κατά 80% από το ελληνικό δημόσιο, μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, έχουν υποβληθεί αιτήσεις συνολικού ύψους 16,5 δισ. ευρώ, ενώ στην πρώτη φάση του προγράμματος θα διατεθούν 3,5 δισ. ευρώ», επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ.
Πηγή ΑΜΠΕ
- Floyd Mayweather vs Iron Mike Zambidis στην Αθήνα – Eνας αγώνας που γράφει ιστορία
- Ελλάδα – Αυστραλία 6-17: Ηττήθηκε και τώρα «τελικός» με Ιαπωνία
- Η Stoiximan εγκαινιάζει τα νέα της γραφεία στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο
- Δουδωνής για Marfin: Χρέος όλων μας στη μνήμη τους είναι ποτέ να μη ξανασυμβεί κάτι τέτοιο
- Ο Πλεύρης μοιράζει «ποινές»: Ζητά άρση αδειών παραμονής μεταναστών για περιστατικά σε Σύμη και Κηφισιά
- «Με Κάρικ τη νέα σεζόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»

