Το προφίλ του «καλού Χριστιανού» και του θεοσεβούμενου, φαίνεται ότι ήταν ο μεγάλος άσος του ψευτογιατρού.

Ναοί και μοναστήρια ήταν το πεδίο για την δράση του

Η μαρτυρία της μητέρας της 14χρονης, που κατέληξε μετά τη θεραπεία του δήθεν ογκολόγου, είναι συγκλονιστική.

Από ένα μοναστήρι, μια δικηγόρο κι αυτή θύμα του 47χρονου, κι έπειτα από μια οικογένεια με επίσης άρρωστο παιδί, ο περιβόητος Νίκος Κόντος, έφτασε και στην οικογένεια της άτυχης μικρής.

Η μητέρα κάποια στιγμή, του άλλου παιδιού είχε πάει σε ένα μοναστήρι να ζητήσει την ευχή ενός γέροντα. Και λέει ο γέροντας «νομίζω ότι ξέρω την λύση για το πρόβλημά σου. Υπάρχει ένας γιατρός, ο οποίος είναι πολύ σπουδαίος γιατρός. Με σπουδές στο Χάρβαρντ, στην Αμερική». Και ότι «Είναι στην Ελβετία αυτός ο γιατρός, εκεί εργάζεται». Όταν λοιπόν τον ρώτησε η κυρία «Και πως μπορώ να έρθω σε επαφή με τον γιατρό;». Αυτός λέει: «Κοίταξε παιδί μου, υπάρχει μια δικηγόρος, της οποίας της έσωσε τον πατέρα». Πράγματι, η γυναίκα αυτή μίλησε με πάρα πολύ καλά λόγια για τον γιατρό αυτόν.

Η γυναίκα αυτή, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο που γίνονταν τα ραντεβού, σε ιδιωτικά κέντρα, παρουσία, όπως λέει και δεύτερου γιατρού στον χώρο.

«Οι συναντήσεις μας έγιναν σε διαγνωστικά κέντρα. Γνωστά, πολύ γνωστά της Αθήνας. Τον ζητούσαμε σαν γιατρό τον κύριο ?? τον περιμέναμε και ερχόταν εκείνος. Μας ανέβαζε στον όροφο σε ένα συγκεκριμένο γραφείο. Άνοιγε την πόρτα και με ευχέρεια, ήταν και μια άλλη γιατρός που του έλεγε «μισό λεπτό να βγω και να βγείτε». Έμπαινε στο σύστημα, έβλεπε τις εξετάσεις που μας ζητούσε να κάνει το παιδί. Με μια πολύ μεγάλη άνεση. Να σας πω δεν υποψιαστήκαμε ότι θα πηγαίναμε σε ένα διαγνωστικό κέντρο και ότι μες στο διαγνωστικό κέντρο θα ήταν ένας απατεώνας» .

Εξέταζε μέσα στις κλινικές

«Μας εξέταζε στο ιατρείο εκεί που ήταν αυτός ο γιατρός, στον υπολογιστή έβλεπε την μαγνητική. Υποσχέθηκε ότι υπάρχει θεραπεία για το πρόβλημα του παιδιού μας, εξειδικευμένη όμως, γιατί αυτός εργάζεται στην Ελβετία. Με πλήρη ίαση, το παιδί θα γίνει καλά. Ολοκληρωτικά. Και έκανε… στο γιατρό ένεση του παιδιού. Και πάλι δεν μπορούσαμε να υποψιαστούμε ότι μπροστά σε έναν άλλον γιατρό θα ήταν ένας απατεώνας και θα έκανε ένεση».

Όπως λέει η μητέρα της 14χρονης, ένας γιατρός, με συστάσεις, που κινούνταν με άνεση μέσα στις ιδιωτικές κλινικές… εξέταζε, έκανε ενέσεις και έδινε θεραπείες, παρουσία άλλων γιατρών, δεν μπορούσε ποτέ να τους κάνει να σκεφτούν ότι μπορεί να είναι απατεώνας.

«Το ότι δεν είχε ιατρείο ακούστε πως μας το παρουσίασε. Ήταν γιατρός, με ερευνητικές σπουδές στην Ελβετία οπού εκεί ήταν ο Σουμάχερ και για θεραπείες. Έτσι μας έλεγε. Θεραπεία η οποία έχουνε στην Ελβετία βρίσκεται υπό έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων. Σε καμία περίπτωση μαντζούνια. Δεν υπήρχε περίπτωση να δεχτώ για το παιδί μου μαντζούνια, φάρμακα εξελιγμένα.

Στις επόμενες συναντήσεις μας φυσικά, γιατί και εγώ ρωτούσα και είχα αμφιβολίες, του λέω «γιατρέ, ας πούμε μας λέτε εσείς αυτά, ότι υπάρχει ίαση, ενώ οι γιατροί οι άλλοι μας λένε ότι δεν υπάρχει». Και μου λέει «αυτοί όσα βλέπουν σε ένα χρόνο, εγώ τα βλέπω σε μια μέρα στην Ελβετία. Το κάνω γιατί θέλω να βοηθάω τα ελληνόπουλα. Κάποια ελληνόπουλα». Και ανάμεσα στα τυχερά ήταν και το δικό μου παιδί.

Μέχρι και το 2017, όταν το 14χρονο κοριτσάκι κατέληξε, οι αμοιβές του ψευτογιατρού έτρεχαν κανονικά.

Παρόμοια γνωριμία με τον γιατρό μαϊμού, με κάποιο ναό, ή μοναστήρι που φαίνεται ότι σύχναζε ο 47χρονος, είχαν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, και άλλοι ανυποψίαστοι ασθενείς, ή συγγενείς ανθρώπων με σοβαρά προβλήματα υγείας.

O 47χρονος, τις Κυριακές και τις μεγάλες γιορτές, πήγαινε σε συγκεκριμένο μοναστήρι στην Κάντζα, όπου από στόμα σε στόμα οι πιστοί, τον αναζητούσαν για να τους δώσει λύση στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Όσο οι μέρες περνούν, έρχονται στο φως ολοένα και περισσότερες καταγγελίες ανθρώπων που έχουν πέσει στην παγίδα του 47χρονου, ενώ υπάρχει η εκτίμηση ότι τα θύματά του είναι πολύ περισσότερα απ’ ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο