Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δικαστικό «ράπισμα» στον Τραμπ και την αντιμεταναστευτική πολιτική του

Δικαστικό «ράπισμα» στον Τραμπ και την αντιμεταναστευτική πολιτική του

Το πρόγραμμα για τις αφίξεις παιδιών μεταναστών το οποίο εισήγαγε ο Μπαράκ Ομπάμα to 2012, είχε βρεθεί στο στόχαστρο του Τραμπ, προσπαθώντας να το ακυρώσει άμεσα.

Μεγάλη ήττα υπέστη ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στην καράργηση του προγράμματος DACA.

Το πρόγραμμα για τις αφίξεις παιδιών μεταναστών το οποίο εισήγαγε ο Μπαράκ Ομπάμα to 2012, είχε βρεθεί στο στόχαστρο του Τραμπ, προσπαθώντας να το ακυρώσει άμεσα.

Ωστόσο το δικαστήριο απεφάνθη ότι η κυβέρνηση απέτυχε να δώσει επαρκή δικαιολογία για τον τερματισμό του ομοσπονδιακού προγράμματος.

Το πρόγραμμα προσφέρει προστασία σε νεαρούς μετανάστες, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα όταν ήταν παιδιά και με το DACA μπορούσαν να αποφύγουν την απέλαση, ενώ αποκτούσαν και δικαίωμα σε εργασία και σπουδές.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ωστόσο δεν αποτρέπει τον Λευκό Οίκο από το να προσπαθήσει εκ νέου, με μια πιο λεπτομερή εξήγηση, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου, οπότε ένα σημείο κλειδί της καμπάνιας του Τραμπ έχει πλέον «καταρριφθεί» νομικά.

Η απόφαση σημαίνει ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, που γεννήθηκαν στο Μεξικό και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, και είναι εγγεγραμμένοι στο DACA θα παραμείνουν προστατευμένοι από την απέλαση και θα είναι επιλέξιμοι να λάβουν ανανεώσιμες διετείς άδειες παραμονής και εργασίας.

Η αντίδραση του Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε σήμερα τις «φρικτές» και «πολιτικά κατευθυνόμενες» αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, το οποίο του κατάφερε δύο πλήγματα σε διάστημα λίγων ημερών, με τις αποφάσεις του σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και διεμφυλικών εργαζομένων και το καθεστώς των εκατοντάδων χιλιάδων νεαρών μεταναστών.

«Αυτές οι φρικτές και πολιτικά κατευθυνόμενες αποφάσεις που έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο φτύνουν κατάμουτρα τους ανθρώπους που είναι περήφανοι που αποκαλούνται Ρεπουμπλικανοί ή Συντηρητικοί…. Ψηφίστε Τραμπ 2020», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μήνυμά του στο Twitter.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απεφάνθη σήμερα κατά της σκληρής μεταναστευτικής πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ, εμποδίζοντας την προσπάθειά του να τερματίσει το πρόγραμμα που προστατεύει από την απέλαση εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, τους επονομαζόμενους Dreamers, που εισήλθαν στις ΗΠΑ παράνομα όταν ήταν παιδιά.

«Έχετε την εντύπωση πως το Ανώτατο Δικαστήριο δεν με συμπαθεί;», διερωτήθηκε ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος σε ένα άλλο tweet.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024