Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλυτρωτικός... Ζάεφ : Οπου υπάρχει «μακεδονική γλώσσα» θα υπάρχουν και «Μακεδόνες»

Αλυτρωτικός… Ζάεφ : Οπου υπάρχει «μακεδονική γλώσσα» θα υπάρχουν και «Μακεδόνες»

«Η μακεδονική γλώσσα είναι το παρελθόν μας, το παρόν μας και το μέλλον μας» τονίζει ο τέως πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας και ηγέτης του κεντροαριστερού κόμματος SDSM της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

«Η μακεδονική γλώσσα είναι το παρελθόν μας, το παρόν μας και το μέλλον μας» τονίζει ο τέως πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας και ηγέτης του κεντροαριστερού κόμματος SDSM της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

«Οσο υπάρχουν Μακεδόνες… »

Με αφορμή την πρωτοβουλία για τη δημιουργία κέντρου φροντίδας και διάδοσης της «μακεδονικής γλώσσας» στο Λιομπόϊνο, ο Ζόραν Ζάεφ γράφει στον λογαριασμό του στο facebook πως είναι «υπερήφανος που πέρσι ως επικεφαλής της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας καθιέρωσα την 5η Μαΐου ως Ημέρα της Μακεδονικής Γλώσσας».

«Είμαι υπερήφανος σήμερα για την υπέροχη εκδήλωση στο Λιομπόϊνο, ως υποστηρικτής της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία Κέντρου Προώθησης της Μακεδονικής Γλώσσας», προσθέτει.

Σημειώνει, επίσης, ότι «όσο υπάρχουν Μακεδόνες που ζούνε σε αυτήν τη χώρα καθώς και σε άλλες χώρες στον κόσμο, θα υπάρχει η μακεδονική γλώσσα και όσο θα υπάρχει η μακεδονική γλώσσα θα υπάρχουν οι Μακεδόνες».

«Η μακεδονική γλώσσα είναι η γλώσσα μου»

«Η μακεδονική γλώσσα είναι η γλώσσα μου, η γλώσσα με την οποία μεγάλωσα και γνώρισα τον εαυτό μου, η γλώσσα με την οποία συνεχίζω να ζω. Αυτή είναι η γλώσσα των γονιών μου, η γλώσσα της μητέρας μου, η οποία ως δασκάλα εκπαίδευσε και μεγάλωσε γενιές μαθητών.

»Αυτή είναι η γλώσσα των παιδιών μου, όλων των παιδιών στη Βόρεια Μακεδονία, των μητέρων τους και του πατέρων τους, των παππούδων τους, είτε ζουν στην πατρίδα τους είτε σε οποιαδήποτε μέρος του κόσμου. Αυτή είναι η γλώσσα που γράφονται τα προσωπικά έγγραφα, πιστοποιητικά και διπλώματα», τονίζει ο Ζάεφ.

«Διατηρήσαμε την ταυτότητά μας»

«Η ευθύνη και το ιερό μας καθήκον ήταν να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας. Και όχι μόνο τη σώσαμε, την επιβεβαιώσαμε και την ενισχύσαμε» συμπληρώνει.

«Μια για πάντα, οι Μακεδόνες και η μακεδονική γλώσσα έχουν εγγραφεί στο θησαυροφυλάκιο των παγκόσμιων εθνών και γλωσσών και κανείς δεν έχει διλήμματα πια, κανείς δεν το αμφισβητεί», καταλήγει ο Ζάεφ στην ανάρτησή του.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024