Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ένας φράχτης διαμαρτυρίας γύρω από τον Λευκό Οίκο

Ένας φράχτης διαμαρτυρίας γύρω από τον Λευκό Οίκο

Με τέχνη διαμαρτυρίας καλύφθηκε ο φράχτης ασφαλείας γύρω από τον Λευκό Οίκο

Εδώ και μία εβδομάδα η κυβέρνηση Τραμπ στις ΗΠΑ, έχει «οχυρώσει» τον Λευκό Οίκο με φράχτη ασφαλείας μήκους περίπου 2,8 χιλιομέτρων, απαγορεύοντας στους διαδηλωτές που εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ να πλησιάσουν πλησιέστερα των 183 μέτρων.

Η αρχική ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ασφαλείας, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ έκανε λόγο για αποκλεισμό του Λευκού Οίκου έως τις 10 Ιουνίου, αλλά η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Muriel Bowser από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει ανησυχίες για το ότι κάποια από τα μέτρα μπορεί να είναι μόνιμα.

Ο φράχτης έχει πλέον καλυφθεί από αφίσες που τιμούν τους Τζορτζ Φλόιντ, Μπριόνα Τέιλορ, Έμετ Τιλ και άλλους αφροαμερικανούς που έχασαν τη ζωή τους μετά από χρήση βίας από τις αστυνομικές αρχές.

Και τις προηγούμενες ημέρες, οι διαδηλωτές φώναζαν το σύνθημα «This is what democracy looks like».

«Είναι σαν να κλαίει όλη η χώρα, κι ολόκληρος αυτός ο φράχτης κλαίει» είπε στο npr ο Kai Gamanya, ο οποίος κρέμασε στον φράχτη μια ζωγραφιά στην οποία απεικονίζεται η σφιγμένη γροθιά που συνδέουμε με τους Μαύρους Πάνθηρες και η οποία είναι πλαισιωμένη από μια κορώνα από τη μια πλευρά και από μια πυραμίδα από την άλλη, συμβολίζοντας για τον δημιουργό της, το ότι οι πρόγονοι των Μαύρων ήταν γαλαζοαίματοι.

Και οι πλανήτες που έχει σφίξει στη γροθιά του το χέρι συμβολίζουν το ότι οι Μαύροι είναι το «σύμπαν», όπως εξηγεί ο τεχνικός εργαλειοδοσίας σε χειρουργείο.

«Αν κάνεις πίσω και τον δεις από την αρχή μέχρι το τέλος, δεν είναι άλλο από αφίσες από τη μια άκρη μέχρι την άλλη» πρόσθεσε.

πηγή : AΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024