Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άρωμα Γαλλίας σε Αθήνα και Αίγινα: Ξεκινούν τα γυρίσματα ταινίας

Άρωμα Γαλλίας σε Αθήνα και Αίγινα: Ξεκινούν τα γυρίσματα ταινίας

Σε Αθήνα και Αίγινα τα γυρίσματα γαλλικής κινηματογραφικής παραγωγής, με την υποστήριξη του ΕΟΤ

Στις 13 Ιουλίου ξεκινούν στην Αθήνα και την Αίγινα, με την υποστήριξη του ΕΟΤ, τα γυρίσματα της γαλλικής ταινίας «On sourit pour la photo» («Χαμογελάστε για την φωτογραφία»).

Πρόκειται για μία πολύ υψηλού επιπέδου κινηματογραφική παραγωγή, με σκηνοθέτη τον αγαπημένο του γαλλικού κοινού Francois Uzan και πρωταγωνιστές τους ιδιαίτερα δημοφιλείς ηθοποιούς Thierry Jacques Gamblin και Claire Pascale Arbillot.

Η ταινία αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική ενέργεια προβολής και προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αγορά της Γαλλίας, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, καθώς εκτιμάται ότι θα την δουν περισσότεροι από 10 εκατ. Γάλλοι θεατές, ενώ αναμένεται να προβληθεί ακόμα στην Ιταλία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανία, την Ισπανία κα.

Στο πλαίσιο αυτό, τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, επισκέφθηκαν σήμερα οι εκπρόσωποι της εταιρείας παραγωγής Benjamin Phuong Dung (Line Producer), Φένια Κοσοβίτσα (Line Producer) και Χριστίνα Λεκάκη (Production Coordinator).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας των δύο πλευρών και ανακοινώθηκε πως η πρεμιέρα της ταινίας στο Παρίσι προγραμματίζεται για το 2021

Από την πλευρά του, ο κ. Φραγκάκης βεβαίωσε ότι ο ΕΟΤ θα βρίσκεται στο πλευρό της παραγωγής για οποιαδήποτε διευκόλυνση απαιτηθεί από τους τοπικούς φορείς του τουριστικού κλάδου κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αλλά και στο στάδιο της προώθησής της.

Τα γυρίσματα της κομεντί «On sourit pour la photo» θα διαρκέσουν έξι εβδομάδες και θα πραγματοποιηθούν σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως ο ναός της Αφαίας στην Αίγινα, σε ανερχόμενες γειτονιές της Αθήνας, όπως ο Κεραμεικός και το Παγκράτι, καθώς και σε χώρους πολιτισμού, όπως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στόχος είναι να αναδειχθεί το δυναμικό πρόσωπο της ελληνικής πρωτεύουσας, η νέα ελληνική γαστρονομία, ο ελληνικός τρόπος ζωής, αλλά και οι άγνωστες πτυχές της Αττικής, όπως οι μαρίνες, η λίμνη της Βουλιαγμένης, τα οινοποιεία της, η κουλτούρα γύρω από την παραγωγή φιστικιού στην Αίγινα κά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024