Λίγο μετά την ανακοίνωση ότι τα βραβεία Όσκαρ 2021, επαναπρογραμματίζονται σε νέα ημερομηνία, ακολούθησαν και τα βρετανικά κινηματογραφικά βραβεία BAFTA.

Ειδικότερα σύμφωνα με σχετικό άρθρο του Variety, μετά την ανακοίνωση της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ότι η 93η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ μετατίθεται για τις 25 Απριλίου 2021, σειρά έχουν τα βρετανικά αντίστοιχα βραβεία BAFTA, τα οποία αποφάσισαν να κάνουν το ίδιο.

View this post on Instagram

Mark your calendars!

A post shared by The Academy (@theacademy) on

Η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε λίγη ώρα μετά από την Αμερικανική, ότι η τελετή απονομής των βραβείων BAFTA θα πραγματοποιηθεί στις 11 Απριλίου 2021, δυο εβδομάδες πριν τα Όσκαρ.

«Αυτή η αλλαγή, από την προηγούμενη αναγγελθείσα ημερομηνία της 14ης Φεβρουαρίου, αναγνωρίζει τον παγκόσμιο αντίκτυπο της πανδημίας και καλύπτει έτσι μια μεγαλύτερη περίοδο για την επιλογή ταινιών. Περισσότερες λεπτομέρειες για την τελετή θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στον χρόνο», αναφέρεται στην  σχετική ανακοίνωσή της, η Βρετανική Ακαδημία.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι θα υπάρχουν και αλλαγές για την ημερομηνία των βραβείων BAFTA για το 2022, που είχε ανακοινωθεί πέρσι για τις 13 Φεβρουαρίου 2022.

Το συγκεκριμένο «εξετάζεται επί του παρόντος» και «τυχόν αλλαγές θα ανακοινωθούν μαζί με άλλες προτάσεις» συμπλήρωσε η Ακαδημία.

Η αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών παρέτεινε την περίοδο της κυκλοφορίας των ταινιών που θα πληρούν τις προϋποθέσεις για να είναι υποψήφιες για το Χρυσό Αγαλματίδιο, από την 31η Δεκεμβρίου 2020 στην 28η Φεβρουαρίου του 2021.

Ελπίζει, με αυτόν τον τρόπο, να «δώσει στους κινηματογραφιστές την αναγκαία ευελιξία να ολοκληρώσουν και να κυκλοφορήσουν τις ταινίες τους χωρίς να αντιμετωπίσουν κυρώσεις», όπως εξήγησαν οι υπεύθυνοι της Ακαδημίας, σε δελτίο Τύπου.

Σημειώνεται ότι παραδοσιακά τα βραβεία BAFTA προηγούνται των Όσκαρ, δίνοντας μία πρώτη εικόνα γύρω από το ποιοι θα είναι οι ηθοποιοί και οι κινηματογραφικές ταινίες που θα εξασφαλίσουν  το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr