Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πατούλης για απατεώνα «γιατρό»: Άξιον απορίας πώς προσποιούταν τόσα χρόνια το γιατρό

Πατούλης για απατεώνα «γιατρό»: Άξιον απορίας πώς προσποιούταν τόσα χρόνια το γιατρό

Ο πολίτης θα πρέπει να απορρίπτει λύσεις που βρίσκονται έξω από τα όρια της επιστήμης, τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης για την υπόθεση του γιατρού «μαϊμού» που εξαπατούσε ασθενείς ακόμα και γιατρούς με τις δήθεν επιστημονικές του γνώσεις και οδήγησε στο θάνατο δύο ανήλικους κι έναν ηλικιωμένο.

«Άξιον απορίας είναι πώς ένας μη γιατρός προσποιούταν τόσα χρόνια το γιατρό», υποστήριξε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε πως τόσο καιρό δεν είχε γίνει καμία καταγγελία από τον ιατρικό σύλλογο, ο οποίος στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει ανάλογα περιστατικά κι έχει εντοπίσει πλαστά πτυχία.

Για την αποφυγή τέτοιων καταστάσεων, στο γραφείο κάθε γιατρού υπάρχει πλέον πιστοποιημένη πινακίδα από τον ιατρικό σύλλογο, εξήγησε ο κ. Πατούλης, προθέτοντας πως ο πολίτης θα πρέπει να απορρίπτει λύσεις που βρίσκονται έξω από τα όρια της επιστήμης.

Από την πλευρά του ο κ. Καλλιακμάνης, υποστήριξε πως «είναι άξιον απορίας πώς κάποιοι γιατροί άνοιξαν το γραφείο τους για έναν τέτοιο απατεώνα», γιατί όπως αποδείχθηκε ο 47χρονος ψευτογιατρός συνεργάστηκε με άλλους γιατρούς, οι οποίοι μάλιστα διέθεταν το γραφείο τους για να συνεξετάζουν ασθενείς.

Για την προστασία του ο πολίτης, πρέπει να αναζητά κάθε φορά την προαναφερθείσα πιστοποίηση, σύμφωνα με τον κ. Πατούλη και να είναι επιφυλακτικός σε προτεινόμενες θεραπείες που δεν έχουν διεθνή αναγνώριση.

«Δεν πρέπει να είναι ευκολόπιστος μέσα από τις διεθνείς επιστημονικές απόψεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο κ. Καλλιακμάνης είπε πως ο εν λόγω φερόμενος ως γιατρός, στο παρελθόν σκηνοθέτησε μια συγκεκριμένη απάτη όπου παραπλάνησε έναν επιχειρηματία βάζοντας Κινέζους ηθοποιούς να παίξουν το ρόλο του επενδυτή προκειμένου να του αποσπάσει περίπου 55 εκατομμύρια ευρώ, όπως και έκανε.

Η δράση του δήθεν ειδικού ογκολόγου, τέθηκε στο στόχαστρο των αρχών τον περασμένο Νοέμβριο μετά από καταγγελίες αλλά και μηνύσεις των γονιών δύο ανήλικων παιδιών που πέθαναν. Στην πορεία, στα θύματα του προσποιούμενου τον ειδικό επιστήμονα, που επικαλούνταν σπουδές σε Αμερική και Ελβετία, προστέθηκε και ο 78χρονος. Των επισταμένων ερευνών που γίνονταν όλο το προηγούμενο διάστημα για τον εντοπισμό του δράστη, καθώς εμφανιζόταν με άλλο όνομα, επόπτευε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης που αφορά την υγεία και την ζωή ασθενών με βαριές ή ανίατες ασθένειες που προσέγγιζε ο κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στην δικογραφία, φαίνεται πως ο «γιατρός» έχει καταφέρει να αποσπάσει από τις οικογένειες των -γνωστών στις αρχές- θυμάτων του ποσό που υπερβαίνει τις 53 χιλιάδες ευρώ, ενώ βασικό ρόλο στην όλη δράση του 47χρονου φαίνεται να έχει η σύζυγος του η οποία εμφανιζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Στο στόχαστρο των ερευνών των αρχών, πλην της συζύγου του κατηγορουμένου, έχουν τεθεί και δύο γιατροί οι οποίοι ωστόσο, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, δεν αποκλείεται να εξαπατήθηκαν και αυτοί από τον κατηγορούμενο.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024