Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση με βιτριόλι: Πώς ερμηνεύεται η πράξη μίσους

Επίθεση με βιτριόλι: Πώς ερμηνεύεται η πράξη μίσους

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε η ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια Μαργαρίτα Ζωγράφου, σκιαγραφώντας το ψυχολογικό προφίλ της 35χρονης κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε η ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια Μαργαρίτα Ζωγράφου, σκιαγραφώντας το ψυχολογικό προφίλ της 35χρονης κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας.

«Δεν ξέρουμε αν έχει δώσει δείγματα στο παρελθόν η 35χρονη. Ίσως ναι, ίσως και όχι. Εντούτοις μια τέτοια ενέργεια αποτελεί το συμπύκνωμα μιας τελικής πράξης που ήταν γεμάτη από οργή και θυμό. Μια οργή και ένας θυμός συσσωρευμένα για πολύ μεγάλο διάστημα, που τελικά βρήκαν μορφή μέσα από μία σαδιστική ενέργεια. Η ενέργεια αυτή προφανώς δεν είχε σκοπό να αφαιρέσει τη ζωή της Ιωάννας. Είχε στόχο να παραμορφώσει σε τραγικό βαθμό το θύμα, ώστε να του αφαιρέσει αυτό το οποίο την ενοχλούσε. Την εμφάνιση» σημείωσε η κ. Ζωγράφου.

Όπως είπε «προφανώς είναι δύσκολο στην κατηγορούμενη να διαχειριστεί συναισθήματα αρνητικά και ποτέ δεν το είχε επιχειρήσει. Ωστόσο το ότι επρόκειτο για ένα προσχεδιασμένο γεγονός, για μια ενέργεια μελετημένη βήμα – βήμα, μας κάνει να οδηγηθούμε στη σκέψη ότι υπάρχει κάποιο ψυχο-παθολογικό υπόβαθρο. Μία διάσταση προσωπικότητας η οποία είναι ψυχοπαθητική».

Η εμμονή

Η κ. Ζωγράφου έκανε λόγο για εμμονή της δράστιδος. «Δεν μπορούμε να δώσουμε προφίλ της, εφόσον δεν την έχουμε εξετάσει, αλλά με τα στοιχεία που ήδη έχουμε μιλάμε για μία προσωπικότητα, με εμμονή, με θυμό, με οργή, με ατελή διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων. Ακόμη και την καραντίνα χρησιμοποίησε».

«Υπάρχει μια λεπτή διαφορά μεταξύ μιας ισορροπημένης προσωπικότητας και της πτώσης σε μια ψυχο-παθολογική συμπεριφορά. Αυτή είναι όταν αρχίζει και πέφτει η λειτουργικότητα του ατόμου και το άτομο λειτουργεί επιζήμια για τον εαυτό του και τους άλλους, τότε εκεί στοιχειοθετείται το πρόβλημα» κατέληξε η κ. Ζωγράφου.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024