Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία στον Εύοσμο : Απολογούνται την Παρασκευή μάνα και κόρη

Δολοφονία στον Εύοσμο : Απολογούνται την Παρασκευή μάνα και κόρη

Όπως υποστήριξαν στις καταθέσεις τους στους αστυνομικούς, κίνητρο για την πράξη τους ήταν η κακοποίηση που είχαν υποστεί από το θύμα τα προηγούμενα χρόνια. 

Στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης θα οδηγηθούν το πρωί της Παρασκευής μάνα και κόρη που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 49χρονου στον Εύοσμο. Οι δύο γυναίκες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν, στον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή.

Μέχρι τότε, οπότε και θα αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση, παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.

Όπως υποστήριξαν στις καταθέσεις τους στους αστυνομικούς, κίνητρο για την πράξη τους ήταν η κακοποίηση που είχαν υποστεί από το θύμα τα προηγούμενα χρόνια.

Βαρύ το κατηγορητήριο

Εις βάρος των κατηγορουμένων ασκήθηκε ποινική διώξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μάνα και κόρη μπήκαν στο δωμάτιο του θύματος τα ξημερώματα της Κυριακής και αφού ακινητοποίησαν τον 49χρονο, τον τραυμάτισαν θανάσιμα με μαχαίρι. Το θύμα έφερε χτυπήματα στον λαιμό και στο πρόσωπο.

Μετά την εγκληματική πράξη, προσπάθησαν να αποκρύψουν ενοχοποιητικά σε βάρος τους στοιχεία, αλλοιώνοντας ταυτόχρονα τη σκηνή του εγκλήματος. Στο πλαίσιο των ερευνών, το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε βρέθηκε σε φρεάτιο όμβριων υδάτων στην ανατολική Θεσσαλονίκη και κατασχέθηκε ως πειστήριο.

Τον 49χρονο εντόπισε το βράδυ της ίδιας μέρας ο γιος του, που ειδοποίησε τις Αρχές.

Καταγγελίες για κακοποίηση

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας από πολύ νωρίς έθεσαν στο επίκεντρο της έρευνάς τους την σύζυγο του θύματος. Δεν ήξεραν όμως ποιο ήταν το κίνητρο. Όταν στη διάρκεια των ανακρίσεων έγινε αναφορά για σεξουαλική κακοποιήση της 18χρονης κόρης από τον πατέρα, οι αστυνομικοί ήξεραν πως η εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν θέμα χρόνου.

Η κόρη του 49χρονου φέρεται να υποστήριξε πως ήταν θύμα βιασμού από τον πατέρα της, από την ηλικία των 14 ετών.

Σημειώνεται πως και η σύζυγος υποστήριξε πως ήταν κατά καιρούς και η ίδια θύμα κακοποίησης από τον 49χρονο ενώ φαίνεται πως στο παρελθόν είχε φιλοξενηθεί σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο 49χρονος άντρας ήταν νευρικός και οξύθυμος και ερχόταν συχνά σε αντιπαράθεση με την οικογένειά του.

Τι λένε οι συγγενείς του θύματος

Την ίδια ώρα, συγγενείς του θύματος και ιδιαίτερα η αδερφή του, στρέφονται κατά της συζύγου του 49χρονου.

«Αγαπούσε πάρα πολύ και τα παιδιά του και τη γυναίκα του. Είναι ψέματα. Τα κάνουν για να ελαφρύνουν τη θέση της κόρης, γιατί μαζί μάνα και κόρη τον σκότωσαν. Ο αδερφός μου ποτέ δεν σήκωσε χέρι επάνω της. Δεν τιμάνε ούτε τη μνήμη του νεκρού. Δεν άξιζε ο αδερφός μου να είναι σε αυτήν τη θέση. Στα παιδιά του δεν έλειψε τίποτα, αυτός έκανε στερήσεις για να τα έχουν τα παιδιά του όλα και στο τέλος… το τέλος το ξέρετε» ανέφερε η αδερφή του θύματος μιλώντας στο Star.

Ο ξάδελφος του 49χρονου οδηγού ταξί υποστηρίζει μια εντελώς διαφορετική θεωρία για την δολοφονία του 49χρονου.

«Αγαπούσε πολύ την οικογένειά του και αυτός νόμιζε ότι παντρεύτηκαν από αγάπη. Ο πρώτος χωρισμός ήρθε το 2006. Πριν από έξι χρόνια ήταν τα πιο σοβαρά προβλήματα και έφυγε από το σπίτι. Ο συγχωρεμένος ξάδελφός μου αγαπούσε τα παιδιά του και ήθελε να ενώσει την οικογένεια, γι’ αυτό και τη δέχτηκε πάλι πίσω. Το 2013-2014, δε θυμάμαι, υπάρχει μια μεγάλη κρίση και ξαναφεύγει. Από τότε ξεκίνησε το βασανιστήριο του. Αυτή τον έχει κυνηγήσει τόσο πολύ, τον είχε πάει τόσες φορές στην αστυνομία για ψύλλου πήδημα, του έκανε τη ζωή πατίνι. Την οικονομική διαχείριση των πάντων την έκανε αυτή. Την πρώτη φορά του άδειασε τους λογαριασμούς κι έφυγε. Η γυναίκα του ήταν τόσο χειριστική που τους είχε όλους στα δικά της πρότυπα» περιέγραψε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η γυναίκα μπορεί να πήγε σε κέντρο κακοποιημένων γυναικών «όχι από το ξύλο που έτρωγε από τον ξάδελφό μου αλλά από τους εραστές της».

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024