Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερευνα: Η υγιεινή ζωή μπορεί να μειώσει έως και 60% την εμφάνιση του Αλτσχάιμερ

Ερευνα: Η υγιεινή ζωή μπορεί να μειώσει έως και 60% την εμφάνιση του Αλτσχάιμερ

Σημαντικά μειωμένος είναι ο κίνδυνος Αλτσχάιμερ για όσους ανθρώπους συνδυάζουν συστηματικά αρκετές υγιεινές συμπεριφορές στην καθημερινή ζωή τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα

Σημαντικά μειωμένος είναι ο κίνδυνος Αλτσχάιμερ για όσους ανθρώπους συνδυάζουν συστηματικά αρκετές υγιεινές συμπεριφορές στην καθημερινή ζωή τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι πέντε πιο ωφέλιμες συνήθειες είναι η σωματική άσκηση (τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έως μεγάλης έντασης την εβδομάδα), η ελαφρά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, η υγιεινή διατροφή (με έμφαση στη Μεσογειακή), οι τονωτικές για τον νου δραστηριότητες και το να μην καπνίζει κανείς.

Όσοι συνδυάζουν και τα πέντε παραπάνω ή έστω τα τέσσερα από αυτά, έχουν έως 60% μειωμένο κίνδυνο να εμφανίσουν τη νόσο Αλτσχάιμερ. Ο κίνδυνος είναι μειωμένος κατά 37% για όσους τηρούν δύο έως τρεις από αυτές τις υγιεινές συνήθειες, σε σχέση με όσους ακολουθούν μόνο μία ή καμία.

Η μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Γήρανσης των ΗΠΑ, με επικεφαλής τoν αλβανικής καταγωγής επίκουρο καθηγητή του Ιατρικού Κέντρου και του Πανεπιστημίου Ρας του Σικάγο Κλόντιαν Ντάνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Neurology» της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, βασίστηκε στην ανάλυση στοιχείων για σχεδόν 3.000 ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024